Video

Doi elevi de liceu, gest impresionant pentru un bătrân de 70 de ani care îşi pierduse portofelul, în Deva. Cum au dat de urma pensionarului

De Redactia Observator.
Publicat: 17.07.2021, 13:56.
Actualizat: 17.07.2021, 14:14

Gest impresionant al unor adolescenţi din Deva. Copiii au găsit pe stradă un portofel în care se aflau aproape două mii de lei. Chiar dacă nu existau acte de identitate, băieţii au găsit o soluţie şi au dat de urma celui care îl pierduse. Un fost profesor şi-a primit astfel înapoi banii de pensie pierduţi într-un moment de neatenţie.

Florin şi Răzvan se bucurau de vacanţă şi se plimbau prin oraş în momentul în care au văzut portofelul. Era în mijlocul drumului, aşa că le-a atras atenţia imediat. Norocul proprietarului a fost că băieţii nici măcar nu s-au gândit să îşi însuşească banii. Nu frica de o sancţiune legală i-a oprit, ci modul în care au fost educaţi, spun ei.

Reporter: Nu aţi fost tentați să cheltuiţi banii?

Citește și:

Florin Suciu: Nu, nu sunt ai noştri, nu ne aparţin.

Metoda inedită prin care au dat de urma pensionarului

Mai mult, pentru că în portofel nu era un act de identitate, băieţii s-au gândit la o soluţie că să dea de urmă celui care l-a pierdut. Şi au găsit-o. Au apelat de pe telefonul care însoţea portofelul şi aşa au aflat identitatea proprietarului. Pentru proprietarul portofelului, un fost profesor în vârstă de 70 de ani, nu este prima dată când rămâne fără el.

Aurel Sav: Am mai pățit așa. Am plătit și am lăsat așa, noroc că au fost oameni serioși.

Fostul profesor locuieşte în altă localitate şi venise în oraş tocmai pentru a-şi cumpăra telefonul mobil. Gestul băieţilor l-a lăsat fără cuvinte. Spune totuşi că şi-ar fi dorit să-i întâlnească pentru a le mulţumi. Cei doi băieţi sunt elevi în clasa a 12-a la Colegiul Național Decebal din Deva.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.