Reguli de bază pentru un dormitor. Cum aranjăm camera fără investiții costisitoare
După cumpărarea locuinţei urmează stresul amenajării. Designerii spun că regulile de bază ne pot feri de cheltuieli inutile. De exemplu, dormitorul, camera care nu lipseşte dintr-o locuinţă oricât de mică, poate fi transformat într-o oază de linişte.
- 4 din 10 români spun că şi-au renovat sau amenajat locuinţa.
- Cei mai preocupaţi de acest aspect au fost cei între 35 şi 50 de ani.
Iar pentru asta nu avem nevoie de investiţii costisitoare. Cu nuanţe corect alese şi decoraţiuni care să ne reprezinte personalitatea putem obţine un efect spectaculos.
Nevoia de amenjare, mai ales în această perioadă în care am stat mai mult în casă, este confirmată şi de statistici. Timpul petrecut acasă i-a făcut pe români, mai ales pe cei care stau la oraş, să realizeze că au multe lucruri de schimbat la locuinţă.
Lucruri pe care înainte nu le prea observau. De cealaltă parte, din cauza situației economice incerte, o parte au fost precauți cu investițiile. Mai ales cei cu venituri mici. Să vedem toate cifrele.
În ultima jumătate a anului, 4 din 10 români spun că şi-au renovat sau amenajat locuinţa. Cei mai preocupaţi de acest aspect au fost cei între 35 şi 50 de ani.
- 15 februarie, evenimente importante care au avut loc în această zi de-a lungul timpului
- 15 februarie, Sfântul Apostol Onisim. Sărbătoare importantă în calendarul ortodox
- Evenimente în Bucureşti, în weekendul 15-16 februarie. Ce nu trebuie să ratezi
- Antrenează-ți creierul ca un campion: Cursurile Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, Sesiunea...
- 14 februarie, evenimente importante care au avut loc în această zi de-a lungul timpului
Un aspect important la care trebuie să ne uităm este situaţia financiară, pentru ca aproape jumătate dintre cei care şi-au permis să-şi renoveze locuinţele în pandemie au venituri personale de peste 3 mii de lei.
Pe de altă parte, o bună parte dintre cei cu venituri mai mici, de până la 1.500 de lei de persoană, şi-au amânat sau chiar şi-au anulat planurile de renovare, din cauza schimbărilor economice generate de pandemie, care au pus o presiune şi mai mare pe bugetele lor.
Să ne uităm şi în ce au investit cei care şi-au amenajat locuinţa. Mai mult de jumătate şi-au văruit pereţii, în timp ce un procent semnificativ au cumpărat decoraţiuni, cum ar fi draperii, tapet sau tablouri.
Un procent similar a decis să cumpere inclusiv mobilier şi desigur mai sunt şi cei care s-au ocupat de reamenajrea grădinei sau a terasei. Căci am observat cu toţii cât de mult a contat o locuinţă cu balcon sau cu grădină în perioada izolării.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰