Antena Meniu Search
x

Video Dragobete fără vârstă, în costume tradiţionale. Unii braşoveni au imortalizat iubirea într-un cadru de epocă

De Dragobete, zeci de braşoveni au avut parte de şedinţe foto inedite, într-un studio amenajat după moda secolului al 19-lea. Iubirea a fost imortalizată de fotografi profesionişti, iar cuplurile de îndrăgostiţi au purtat straie tradiţionale.

de Redactia Observator

la 25.02.2021, 08:16

Vezi și
  • Şedinţă foto inedită cu ocazia zilei de Dragobete
  • Tematica pozelor: straiele tradiţionale

Aşa s-au bucurat braşovenii de Dragobete. Îmbrăcaţi în haine populare specifice zonei din care provin, îndrăgostiţii au celebrat iubirea într-un studio de epocă, printr-o şedinţă foto de neuitat, asigurată de fotografi profesionişti. Totul a fost, bineînţeles, gratuit. 

Bogdana Balmuș, purtător de cuvânt Muzeul de Etnografie: Am invitat cuplurile şi nu numai cuplurile de îndrăgostiţi să vină să-şi realizeze o fotografie la muzeu într-un atelier fotografic, aşa cum era el organizat la sfârşitul secolului al 19lea - începutul secolului 20.

Mioara şi Lucian s-au pregătit cum se cuvine pentru Dragobete, cu cele mai frumoase costume, lucrate manual. Şi-au propus să transmită mai departe dragostea, dar şi tradiţia populară.

''Costumul popular face parte din viaţa noatră aproape la toate marile sărbători. Încercăm să păstrăm cât mai mult din ceea ce ne-au lăsat strămoşii. Dragobetele înseamnă renaştere, înseamnă energia nouă a anului şi pentru asta ar fi bine ca toată lumea să sărbătorească.''

Dragobetele, un motiv în plus pentru a celebra dragostea

Şi n-au fost singurii care au sărbătorit în acest mod. Elena şi Gheorghe au avut şi un alt motiv de a sărbători: au împlinit 45 de ani de căsătorie.

''Costumele noastre sunt de aici, din zona Ardealului, din zona Sibiului, mai bine zis.Am lăsat costumele noastre, le scoatem la evenimente şi pe acelea, dar le-am adoptat şi pe cele din zonă.''

Iar pentru ei, sărbătoarea a căpătat deja o însemnătate mai puternică.

''Dragostea faţă de soţie, de copii, de familie la modul general.''

Cuplurile au putut vizita și o expoziție de costume tradiționale și podoabe de mireasă, găzduită de același muzeu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Dragobete fără vârstă, în costume tradiţionale. Unii braşoveni au imortalizat iubirea într-un cadru de epocă