Antena Meniu Search
x

Drumul spre capitala dacilor, Sarmizegetusa Regia, pericol pentru turişti

Turiştii care vor să viziteze Sarmizegetusa Regia sunt în pericol. Drumul de acces către capitala dacilor este expus alunecărilor de teren.

de Redactia Observator

la 13.05.2020, 12:23

Vezi și
  • Tone de bolovani şi copaci au blocat drumul de acces.
  • Un dezastru s-ar putea produce şi în situl arheologic.

Costel Avram, Consiliul Judeţean: Securitatea turiştilor care merg în situl de la Sarmizegetusa Regia este în pericol prin faptul că noi, Consiliul Judeţean Hunedoara, proprietarul drumului, nu putem să le acordăm toată securitatea din cauza faptului că cei de la Romsilva nu ne lasă să consolidăm dealul.

De cealaltă parte, reprezentanţii Romsilva spun că proiectul Consiliului Judeţean nu respectă legislaţia.

Nicolae Oproiu, Ocol Silvic Grădiştea de Munte: Instituţia noastră, de la început de când a apărut proiectul, a transmis exact obligaţiile prevăzute de lege pentru noul beneficiar.​ Până în acest moment, dosarul este blocat pentru că nu sunt îndeplinite obligaţiile. Aşteptăm. Proiectul de consolidare este unul foarte bun, este unul necesar, în măsura în care beneficiarul îşi va îndeplini obligaţiile vom putea să acordăm acest aviz.

S-a ajuns la această situaţie după ce, în urmă cu doi ani, după precipitaţii abundente, versanţii de pe maraginea drumului de acces către Sarmizegetusa Regia au luat-o la vale.

Mii de tone de bolovani şi copaci au blocat drumul de acces. De atunci, alunecările de teren s-au ţinut lanţ. Un dezastru s-ar putea produce inclusiv în situl arheologic.

Raluca Oană, inspector specialitate: Avem alunecări de teren chiar şi în sit din pricina arborilor bătrâni care au tendinţa să cadă. Suntem convinşi că în cele din urmă tensiunile vor lua sfârşit şi se va găsi soluţia potrivită.

Mai sunt numai câteva zile până în 15 mai, când vizitatorii ar putea ajunge din nou la Sarmizegetusa Regia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Drumul spre capitala dacilor, Sarmizegetusa Regia, pericol pentru turişti