Antena Meniu Search
x

Autostrada Soarelui e închisă de 48 de ore, în sudul ţării zeci de drumuri sunt impracticabile

Furtuna de zăpadă a închis două autostrăzi şi a rupt de lume zeci de localităţi, în sudul ţării.

Vezi și

Furtuna de zăpadă a închis două autostrăzi şi a rupt de lume zeci de localităţi, în sudul ţării. Sunt şi acum clipe dramatice pentru oamenii blocaţi pe 23 de drumuri naţionale şi 71 judeţene. Pe litoral, gerul a fost atât de tăios, încât a îngheţat şi apa sărată a mării.

Călăraşiul a fost astăzi un judeţ blocat. Şase drumuri naţionale şi 23 de drumuri judeţene au fost închise din cauza viscolului. Decizia autorităţilor a înfuriat zeci de şoferi. Unii aşteptau deja de zeci de ore să poată să-şi continue drumul.

Blocaţi în faţa unui filtru de poliţie, câţiva şoferi au ales să facă haz de necaz: "Să ne încălzim! Hai, băieţii. Jucăm găina acum. Mi-au îngheţat picioarele, n-avem ce să facem!" 

Rafalele violente de vânt au adus zăpada pe şosea şi era imposibil să vezi la câţiva metri distanţă. Două drumuri naţionale, dar şi alte două judeţene, din Buzău, au fost închise. Cei care au ignorat avertismentele, au plătit scump. Un şofer şi-a abandonat maşina de teren, după ce s-a răsturnat într-un şanţ. 

Pe acelaşi subiect

Vremea furioasă a inchis autostrăzile A2 şi A4 în judeţul Constanţa, dar şi 6 drumuri naţionale şi 5 judeţene. Situaţia este la fel de dramatică în Tulcea. Acolo nu se circulă pe 8 drumuri judeţene. 

Un accident mortal a avut loc, ieri, în judeţul Galaţi, pe o şosea acoperită cu polei. Un tânăr a murit, un altul este în comă, iar cei de la drumuri naţionale au fost amendaţi cu 14,500 de lei secţiei drumuri naţionale din judeţ. Nu ar fi asigurat viabilitatea şoselei. 

Din cauza rafalelor puternice de vânt, care au depăşit pe alocuri şi 70 de kilometri pe oră, troinele au ajuns la aproape 1 metru în sudul ţării şi au depăşit 4 metri pe crestele munţilor. 

La noapte, România va îngheţa la temperaturi ploare.  Sunt aşteptate 26 de grade Celsius cu minus în Miercurea Ciuc, minus -16 la Bucureşti, şi minus 20 în multe oraşe din Moldova. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Autostrada Soarelui e închisă de 48 de ore, în sudul ţării zeci de drumuri sunt impracticabile