Antena Meniu Search
x

Dublă operaţiune de salvare în centrul Bucureştiului, după ce, aflaţi la pescuit, un copil şi bunicul lui au căzut în Dâmboviţa

Băiatul de 13 ani a fost scos din apă de un poliţist, însă bărbatul a fost luat de curenţi. Pompierii, şi de scafandrii nu au renunţat până nu l-au salvat.

Vezi și

Băiatul de 13 ani a fost scos din apă de un poliţist, însă bărbatul a fost luat de curenţi. Pompierii, ajutaţi şi de scafandri nu s-au lăsat, însă, până nu l-au salvat şi pe el. După zeci de minute de resuscitare, bunicul a fost transportat la spital pentru îngrijiri.

Salvatorii chemaţi la apel au dus o misiune contracronometru ca să-i scoată pe cei doi din ghearele morţii. Bunicul în vârstă de 60 de ani şi nepotul de 13 şi-au petrecut după-amiaza la pescuit, pe râul Dâmboviţa.

Doar o minune a făcut ca, în acel moment, prin zonă să treacă un poliţist. El a fost îngerul păzitor al copilului. 

"În mijlocul râului am observat un minor care striga după ajutor. Ajutor, ajutor nu ştiu să înot, vă rog să mă ajutaţi. Mi-am lăsat echipamentul pe mal şi, fără să gândesc foarte mult, pentru că până la urmă suntem oameni, am sărit să îl ajut", îşi aminteşte Bogdan Neghină, de la Direcţia Generală de Poliţie Bucureşti. 

Bărbatul de 60 de ani a fost însă luat de curenţii puternici din apă.

Undiţa bărbatului este şi acum în apă. Cel mai probabil omul a căzut cu ea cu tot în râu şi a fost purtat de curenţi câteva zeci de metri până când scafandri au reuşit să îl agaţe şi să îl aducă la mal.

Medicii SMURD s-au chinuit zeci de minute să îl resusciteze pe bărbatul în vârstă de 60 de ani şi din fericire se pare că au reuşit. Acum el va fi transportat de urgenţă la spital, pentru îngrijiri medicale.

Bătrânul a fost transportat în stare gravă la Spitalul Universitar din Capitală, iar băiatul a ajuns la Marie Curie pentru investigaţii.

Gestul eroic al poliţistului care l-a scos în ultima clipă din apă a fost apreciat atât de şefi, cât şi de internauţi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Dublă operaţiune de salvare în centrul Bucureştiului, după ce, aflaţi la pescuit, un copil şi bunicul lui au căzut în Dâmboviţa