Antena Meniu Search
x

Vanessa Redgrave, îndrăgostită de România. Actriţa a transmis un mesaj pentru pace la BIFF 2017

A venit în România, unde prezintă un documentar impresionant, despre dramele din taberele de refugiaţi. La cei 80 de ani, are planuri mari: vrea să realizeze în ţara noastră un film despre Primul Război Mondial.

Vezi și

După o carieră de legendă pe marile ecrane, actriţa Vanessa Redgrave luptă acum pentru pace. A venit în România, unde prezintă un documentar impresionant, despre dramele din taberele de refugiaţi. La cei 80 de ani, are planuri mari: vrea să realizeze în ţara noastră un film despre Primul Război Mondial.

A scris istorie în lumea filmului şi tot prin film încearcă acum să schimbe lumea. Vanessa Redgrave a ajuns în Bucureşti, cu un mesaj de pace.

VANESSA REDGRAVE, actriţă:

Sunt sigură că oamenii de aici vor înţelege că o uriaşă problemă a timpurilor noastre o reprezintă războiul şi violenţa.

Acelaşi mesaj pe care l-a transmis şi în 1978, atunci când a câştigat Oscarul.

La 80 de ani, a ales să încerce şi meseria de regizor. "The Sea Sorrow" este documentarul pe care l-a realizat alături de fiul său, Carlo Nero.

VANESSA REDGRAVE, actriţă:

Asta e ce am încercat noi, să găsim o cale să ajutăm oamenii, să deschidă urechile, să deschidă ochii, să asculte, să privească şi să fie capabili să se gândească de ce este necesar să oferim protecţie, mai ales copiilor abandonaţi.

După ce în 2015 a suferit un atac de cord, Vanessa se simte mai luptătoare ca oricând. Are planuri mari în România.

VANESSA REDGRAVE, actriţă:

Să fiu aici în România, o ţară care are atât de multă istorie şi artişti minunaţi, profesori şi profesionişti şi tot felul de oameni, înseamnă foarte mult. În special pentru că sperăm să facem un film aici despre Primul Război Mondial. Aşa că ţineţi-ne pumnii!

Vanessa Redgrave va deschide cea de-a treisprezecea ediţie a Festivalului Internațional de Film de la București. De-a lungul carierei, a primit numeroase distincții, inclusiv Premiul Oscar pentru cea mai bună actriță în rol secundar, dar şi două Globuri de Aur.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Vanessa Redgrave, îndrăgostită de România. Actriţa a transmis un mesaj pentru pace la BIFF 2017