Antena Meniu Search
x

Video Exces de zel al pompierilor, la o zi după tragedia din Constanța. S-au dus cu autoscara la un incendiu într-un subsol de bloc

Pompierii de la ISU Dobrogea suflă acum şi în iaurt. Chemaţi la un incendiu care se manifesta în subsolul unui bloc din Constanţa, salvatorii au venit la intervenţie cu autoscara. Adică fix tipul de autospecială care ar fi putut salva viaţa femeii care s-a aruncat de la etajul şase. Locatarii de la subsol au ieşit singuri, până să vină pompierii.

de Redactia Observator

la 18.02.2021, 13:47

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Puţin după ora 20.00, un constănţean a sunat la 112 şi a anunţat că la subsolul unui bloc situat pe bulevardul Ferdinand a izbuncnit un incendiu. 

Ana Maria Stoica, purtător de cuvânt ISU Dobrogea: De-ndată, la faţa locului au fost alocate două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autoscară şi un echipaj de prim-ajutor. 

Se pune întrebarea, de ce ar trimite pompierii o autospecială cu scară la un incendiu izbucnit la subsolul unui bloc? 

Ana Maria Stoica, purtător de cuvânt ISU Dobrogea: În astfel de situaţii fumul se propagă pe verticală, aşadar, pe casa scării, situaţii în care este posibilă evacuarea persoanelor aflate la etajele superioare, asta în cazul unei degajări mari de fum. 

Din fericire, aseară nu a fost nevoie de intervenţia autoscării. 

Ana Maria Stoica, purtător de cuvânt ISU Dobrogea: Colegii au constatat că incendiul se manifesta la o saltea aflată la demisolul blocului. Până la sosirea colegilor, 15 persoane s-au autoevacuat şi o singură persoană a avut nevoie de îngrijiri medicale, un bărbat de aproximativ 70 de ani, care, ulterior, a refuzat transportul la spital. 

Flăcările ar fi izbucnit tot de la o lumânare aprinsă. Proprietarul apartamentului, bărbatul de 70 de ani, este debranşat de la reţeaua electrică şi foloseşte lumânări pentru a lumina încăperea. Una dintre ele ar fi căzut pe salteaua care s-a aprins. 

Pompierii au reuşit să stingă focul în câteva minute. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă gândiţi la o asigurare RCA în rate, din cauza scumpirilor?

Observator » Stiri sociale » Exces de zel al pompierilor, la o zi după tragedia din Constanța. S-au dus cu autoscara la un incendiu într-un subsol de bloc