Antena Meniu Search
x

Electric Castle a rămas doar o amintire. Lipsa festivalurilor, resimțită de sute de mii de oameni (Video)

Lipsa festivalurilor afectează sute de mii de oameni, nu doar tineri ci şi bătrâni. La Bonţida, de exemplu, comuna devenită celebră datorită festivalului Electric Castle, localnicii ar fi numărat astăzi profitul.

de Redactia Observator

la 19.07.2020, 22:38

Vezi și
  • Dacă virusul nu ar fi anulat evenimentul, azi era ultima zi de festival
  • Oamenii privesc cu regret spre curţile şi uliţele goale

Localnică: "Până în capăt şi partea aia, tot cu pomi, acolo era plin de corturi"

Amintirea marii petreceri de anul trecut şi speranţa că anul viitor totul va reveni la normal e tot ce le-a rămas, în vara pandemiei, oamenilor din Bonţida.

Alex Prunean, reporter Observator: "La această oră, acest petic de pădure din apropierea castelului ar fi trebuit să fie plin de hamace în care cei veniţi la festival s-ar fi relaxat pregătiţi pentru încă o noapte de distracţie. Acum, totul pare părăsit şi nimic nu mai aminteşte de atmosfera ultimilor 8 ai de aici, de la Bonţida"

În apropierea Castelului, doamna Margareta simte parcă cel mai mult lipsa tinerilor. În cinci zile de festival câştiga cât în jumătate de an din pensie. Curtea spaţioasă pe care o are i-a permis să găzduiască şi 50 de corturi în acelaşi timp.

Margareta Baboş, localnică: "Ne lipseşte foarte mult, vă daţi seama. Şi pentru toată comuna Bonţida că toată lumea a aşteptat festivalul ăsta"

Ştefan Gruz, viceprimarul comunei Bonţida: "E o chestie bună pentru comună, toată lumea ştie despre Bonţida. Era plin aici, un furnicărai de vreo lună de zile. Una-ntr-una veneau maşini, tiruri şi era de lucru. E o pierdere foarte mare pentru comună, pentru comunitate"

Acum, în Bonţida, domneşte liniştea specifică satului ardelenesc.

Alex Prunean, reporter Observator: "În lipsa zecilor de mii de petrecăreţi veniţi pentru festival, domeniul Banffy rămâne cu porţile deschise pentru iubitorii de istorie. Aici, vizitatorii se pot plimba în linişte pe lângă zidurile castelului construit în secolul al XVI-lea, numit odinioară Versailles-ul Transilvaniei"

Turistă: "Am venit să vedem cum e fără festival. Ne-am simţit farte bine şi având în vedere distanţarea socială, am apreciat şi faptul că nu e foarte multă lume în perioada asta"

Organizatorii festivalului se pregătesc deja pentru ediţia de anul viitor. Mulţi artişti care nu au avut cum să urce pe scenă anul acesta au reconfirmat participarea pentru vara viitoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Electric Castle a rămas doar o amintire. Lipsa festivalurilor, resimțită de sute de mii de oameni (Video)