Antena Meniu Search
x

Un elev dat afară de la Bac, la Gorj, a scăpat de sancțiuni, deși a admis în instanță că voia să fraudeze examenul

Un elev din Gorj care a fost data afară din examenul de Bacalaureat pentru că avea telefonul mobil la el, a constestat decizia în instanță și a avut câștig de cauză, deși a recunoscut în fața magistraților că avea intenția să fraudeze examenul.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 24.07.2020, 15:50

Un elev din Gorj dat afară de la Bac a scăpat de sancțiuni in instanta
Un elev din Gorj dat afară de la Bac a scăpat de sancțiuni in instanta - Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta
  • Tânărul a recunoscut că ar fi vrut să fraudeze examenul, căci era la a patra încercare de a promova Bac-ul.
  • Cu toate acestea, el le-a spus magistraților că a intrat cu telefonul în sala de examen fără să își dea seama.

Tânărul, care se afla la a patra încercare de a lua examenul de BAC, a spus în instanță că ”a pătruns fără intenţie în sala de examen cu telefonul mobil”, însă a recunoscut că ar fi vrut să copieze, căci era foarte important pentru el să promoveze.

”Evenimentul ar putea crea un precendent nefast în interpretarea drepturilor şi obligaţiilor candidaţilor din cadrul examenelor şi concursurilor naţionale din învăţământul de stat românesc”, anunță Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj.

Incidentul s-a petrecut la cea de-a treia probă din cadrul examenului de Bacalaureat, din 25 iunie 2020, la centrul de examen Liceul Tehnologic Țicleni. 

Tânărul Mădălin Marius B. a fost depistat având asupra sa telefonul mobil în sala de examen în timpul desfăşurării celei de-a treia probe - Biologie vegetală şi animală în centrul de examen Liceul Tehnologic ŢICLENI, fapt interzis de articolul nr. 56 din OMECTS  nr. 4799/2020. Comisia de examen nr. 336  a întocmit  procesul verbal cu numărul 726/25.06.2020, în care s-a descris detaliat evenimentul petrecut în sala de examen.

În data de 29.06.2020, el a contestat respectivul proces-verbal la Tribunalul Gorj, Secţia Contencios Administrativ şi Fiscal, solicitând anularea acestuia precizând că ,,…am pătruns fără intenţie în sala de examen cu telefonul mobil, dar CU intenţia de a frauda examenul, având în vedere că pentru mine este vital să promovez examenul de bacalaureat deoarece este a patra sesiune la care particip”.    

În prezenta speţă, Centrul de Examen Liceul Tehnologic Ţicleni şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj au calitatea de pârâţi.

În urma contestaţiei, Tribunalul Gorj, Secţia Contencios Administrativ şi Fiscal a comunicat hotărârea civilă nr. 339/2020 în data de 17 Iulie 2020 prin care admite cererea de suspendare a procesului verbal, cerere neformulată scriptic de reclamant, acesta solicitând doar anularea procesului-verbal, instanţa de fond acordând şi ceea ce nu s-a solicitat, suspendând astfel orice sancţiune a candidatului pentru fraudă conform actelor normative în vigoare în domeniul învăţământului.

Menţionăm faptul că Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj va depune recurs împotriva sentinţei conform Codului de Procedură Civilă.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Un elev dat afară de la Bac, la Gorj, a scăpat de sancțiuni, deși a admis în instanță că voia să fraudeze examenul