Antena Meniu Search
x

Elevii de la o şcoală din Baia Mare, condiţionaţi să se vaccineze anti-Covid. Directoarea dă vina pe secretară şi excesul de zel

Revoltă la o şcoală postliceală sanitară din Baia Mare. Elevii au fost informaţi printr-un email că dacă nu se vaccinează împotriva COVID-19 nu vor putea intra în spitalele din judeţ pentru a face practică.

de Nicu Tatu

la 13.01.2021, 14:27

Vezi și

Secretara e de vină

Directoarea unităţii de învăţământ recunoaşte existenţa documentului, dar aruncă vina pe secretară, cu toate că actul îi poartă semnătura. Între timp, Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş a deschis o anchetă.

Elevii au primit mailul în care li se aducea la cunoştinţă obligativitatea vaccinării în urmă cu o săptămână. Revoltaţi, aceştia au cerut explicaţii.

Elevă: "Am fost puţin sceptică în privinţa mail-ului. Nu mi s-a părut normal să fim condiţionaţi să ne vaccinăm"

Daniel Michi, reprezentantul studenţilor medicinişti: "Erau efectiv constrânşi, adică şantajaţi. Poate cineva este alergic şi nu oricine poate să facă vaccinul. Fiecare imunizare contează, dar asta nu trebuie să fie obligatorie"

Directoarea unităţii de învăţământ recunoaşte existenţa documentului, dar spune că nu l-a redactat ea, chiar dacă e-mailul îi poartă semnătura. Mai mult, dă vina pe secretara şcolii sanitare.

Sincron Mioara Tănase, director şcoală: "Mailul s-a transmis de la secretariat. Din exces de zel, a fost introdus şi acel alineat. Am revenit şi am am transmis tuturor elevilor şi profesorilor faptul că vaccinarea nu este obligatorie. Merge la vaccin cine vrea"

Elev: "Ştiau doar colegii care au sunat să întrebe dacă este o obligativitate sau nu, pentru că nu s-a revenit asupra mail-ului"

Anchetă de la Inspectorat

Situaţia a ajuns şi în atenţia Inspectoratului Şcolar Judeţean Maramureş, dar abia după ce jurnaliştii au cerut explicaţii. Ancheta va exista, spun inspectorii, doar că cel mai probabil fără sancţiuni.

Sincron Anca Minodora Costin Hendea - inspector şcolar general ISJ Maramureş: "Nu cred că e cazul să începem cu sancţiunile, ci cu dialogul. Trebuie să vedem ce s-a întâmplat şi trebuie să le dăm o şansă şi elevilor şi profesorilor şi de acolo şi din celălalte şcoli din Maramureş să se vaccineze, dar decizia le aparţine"

Sincron Rareş Pop, director DSP Maramureş: "Este absolut răspunderea dânsei. Ea a decis ca aşa să scrie mailul, dar consider că nu a făcut un lucru bun"

Chiar şi aşa directoarea unităţii de învăţământ a declarat că nu va lua măsuri de sancţionare a secratarei. La şcoala sanitară s-au înscris până în acest moment 125 de elevi pentru a primi vaccinul împotriva Covid 19.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri sociale » Elevii de la o şcoală din Baia Mare, condiţionaţi să se vaccineze anti-Covid. Directoarea dă vina pe secretară şi excesul de zel