Antena Meniu Search
x

Scapă de celulită, văzând cu ochii! Top 3 remedii naturale şi extrem de eficiente în lupta împotriva "cojii de portocală", chiar la tine acasă

Scapă de celulită, văzând cu ochii! Top 3 remedii naturale şi extrem de eficiente în lupta împotriva "cojii de portocală", chiar la tine acasă

Celulita este inamicul numărul 1 al pielii femeilor. Lupta împotriva aspectului de coajă de portocală este una aprigă şi continuă, în care multe femei se dau bătute după ce încearcă tot soiul de tratamente, fie că vorbim de masaje anticelulitice, creme speciale pentru asta sau diete severe, care au efect pe termen scurt sau chiar deloc.

Fie că se depune pe picioare, abdomen sau fese, este suficientă o mică porţiune, pentru ca multe femei să capete complexe legate de felul în care arată şi să încerce, pe cât posibil să ascundă zona cu "probleme".

Când vizitele la sală, alergatul zilnic, cremele anticelulitice şi masajele extrem de dureroase împotriva punguţelor de grăsime depuse sub piele nu dau rezultate, nu ne mai rămâne decât să apelăm la remedii naturale. Mărturiile multor femei sunt dovada că, în multe cazuri, după ce au cheltuit în zadar sume considerabile de bani, alimentele din bucătărie s-au dovedit a fi mult mai eficiente.

Remedii ieftine, simple şi la îndemâna oricui

Scrubul de cafea

Cafeaua se numără pe lista celor mai eficiente metode de a elimina celulita, iar asta datorită cofeinei care stimulează circulaţia sângelui la nivelul pielii, ajutând astfel la îndepărtarea toxinelor din zona afectată de depunerile de grăsime. Cofeina acţionează împingând afară depozitele de grăsime, netezind pielea şi lăsand-o mult mai fină.

Scrubul de cafea se obţine din zaţul de cafea sau din cafea măcinată. Iar reţeta este cum nu se poate mai simplă: o jumătate de ceaşcă de cafea măcinată sau zaţ, un sfert de ceaşcă de zahăr brun şi puţin ulei de măsline. Se aplică uleiul de măsline pe zonele cu celulită, după care se masează pielea prin mişcari circulare, cu amestecul pe bază de cafea. Este recomandat ca tratamentul să se repete de două ori pe săptămână.

Oţetul de mere

Folosit în multe proceduri de îngrijire, oţetul obţinut din mere este de mare ajutor şi în eliminarea celulitei. Efectele se vor simţi negreşit, dacă tratamentul este respectat cu rigurozitate de câteva ori pe săptămână. Sunt necesare trei sferturi de cană de oţet de mere, amestecat cu o ceaşcă de ulei de masaj sau chiar apă. Se aplică, la fel ca scrubul de cafea, prin mişcări circulare şi apăsate, la nivelul zonei cu probleme.

Uleiul de cocos

Un alt remediu natural folosit în lupta împotriva celulitei este uleiul de cocos. Frumos parfumat şi folosit de regulă ca ingredient culinar, uleiul obţinut din cocos accelerează metabolismul şi face ca grăsimile să fie arse mult mai rapid. Pentru o eficienţă crescută, poate fi amestecat cu zahăr sau sare, pentru a obţine un fel de pastă, care se va aplica pe pielea cu aspect de coajă de portocală.

Sedentarismul, stresul şi lipsa odihnei, prietenii de bază ai celulitei

Nimeni însă, nu ne asigură că aplicarea remediilor naturale în lupta împotriva celulitei va da efecte imediate fără mişcare şi o dietă echilibrată. Printre principalele cauzei ale apariţiei grăsimii sub piele este stilul de viaţă. Sedentarismul, alimentaţia dezechilbrată şi lipsa odihnei sunt prietenii de bază ai celulitei. 

Lipsa apei, de asemenea duce la deshidratare, ceea ce face ca ţesutul epidermic şi porii să îşi piardă elasticitatea, fapt ce duce la apariţia gropiţelor la suprafaţa pielii.

Sportul trebuie să fie, negreşit, indispensabil în procesul de eliminare a celulitei. Prin mişcare se arde multă grăsime, muşchii devin mai tonifiaţi, iar aspectul de coajă de portocală se reduce văzând cu ochii.

Pe lângă toate cele enumerate mai sus, nutriţioniştii recomandă renunţarea la fumat, consumul regulat de fructe şi legume şi masaj anticelulitic, de câteva ori pe lună. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Scapă de celulită, văzând cu ochii! Top 3 remedii naturale şi extrem de eficiente în lupta împotriva "cojii de portocală", chiar la tine acasă