Antena Meniu Search
x

Foto Emil Boc s-a vaccinat cu serul AstraZeneca: "În final toți vom fi învingători"

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, s-a vaccinat anti-Covid-19 cu serul AstraZeneca, chiar în prima zi în care vaccinul a fost folosit în România.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 15.02.2021, 12:27

primar Cluj-Napoca Emil Boc
Emil Boc - Emil Boc via Facebook
  • Emil Boc, în vârstă de 54 de ani, este eligibil pentru a fi imunizat cu vaccinul AstraZeneca

"Azi m-am vaccinat cu vaccinul AstraZeneca. Totul Ok. Recomand tututor sa se vaccineze. Nimeni nu este în siguranță pănă când toți vom fi în siguranță! Maratonul continuă, în final toți vom fi învingători!

Mulțumiri speciale corpului medical clujean pentru profesionalism, implicare și sprijin în combaterea pandemiei COVId-19.

Până in data de 14 Februarie, în județul Cluj s-au vaccinat 62.980 persoane, dintre care 39.511 în prima etapă și 22.569 în etapa a doua", a scris Emil Boc pe Facebook.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Controverse în mai multe țări europene din cauza vaccinului AstraZeneca

Vaccinul AstraZeneca se va administra deocamdată doar angajaţilor din domenii esenţiale şi bolnavilor cronic care au sub 55 de ani. În mai multe ţări occidentale, serul e subiectul unor controverse.

Studiile arată că vaccinul AstraZeneca are o eficacitate de 60%, mult mai scăzută ca serurile Pfizer şi Moderna. Iar asta a dus la o serie de controverse în Europa. Medicii italieni sunt nemulţumiţi că primesc un vaccin mai puţin eficient, deşi sunt în prima linie a luptei cu coronavirusul. Solicită să le fie administrat un alt vaccin. La fel şi cadrele medicale de la AKH Viena, al cincilea cel mai mare spital din Europa.

Şi în Franţa unde sunt vaccinaţi medicii cu AstraZeneca e scandal. Multe cadre medicale s au plâns de efecte adverse puternice iar în câteva centre s-a oprit imunizarea cu acest ser. Printre simptome: dureri de cap, febră, dureri musculare. Sunt de altfel printre cele mai frecvente efecte secundare raportate şi pentru serurile Pfuzer şi Moderne.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Emil Boc s-a vaccinat cu serul AstraZeneca: "În final toți vom fi învingători"