Antena Meniu Search
x

Video Epavele unor corăbii din lemn, găsite în apele Mării Negre

Descoperire fascinantă în largul Mării Negre! Scafandrii Muzeului de Istorie şi Arheologie din Constanţa au găsit, la o adâncime de 100 de metri, epavele a trei corăbii din lemn, extrem de vechi. Acestea vor fi analizate de specialişti, care vor stabili cu exactitate din ce perioadă provin.

de Redactia Observator

la 13.09.2021, 10:37

Vezi și
  • Epavele corăbiilor ar urma să fie datate de specialişti.

Descoperirea este cu adevărat uluitoare. Cele trei epave zac pe fundul mării, la o distanţă de 10 kilometri una faţă de cealaltă, ca-ntr-un film din seria "Piraţii din Caraibe". Scafandrii au cutreierat adâncurile Mării Negre şi au reuşit să se apropie de cele trei nave scufundate.

Citește și: De ce e bine să pui o lingură de lemn peste oala de pe foc

Aurel Mototolea, directorul Muzeului de Arheologie și Istorie Națională Constanța: Undeva în toamna trecută, ca urmare a unor scanări a fundului mării, au fost descoperite şi aceste trei corăbii.

În imagini se disting atât catargul, cât și alte părți ale corăbiilor din lemn: "E din Al Doilea Război Mondial, când Constanţa a fost bombardată de navele sovietice".

Pe acelaşi subiect

Locul unde au fost descoperite epavele, ţinut secret de autorităţi

Glicherie Caraivan, cercetător științific Institutul GeoEcomar Constanța: Descoperite de noi, putem spune doar despre resturile unei epave de la Eforie Sud, unde se recunoaste kila blindată cu tablă de cupru. 

Epavele ar putea deveni, în viitor, obiective turistice subacvatice şi, dacă au peste 100 de ani, vor fi incluse în patrimoniul național. 

Glicherie Caraivan, cercetător științific Institutul GeoEcomar Constanța: Cea mai fotogenică este epava Arcadia, care pare cea mai întreagă, cu toate elementele. 

Navele nu au fost, deocamdată, datate, iar locul în care se află este ținut secret.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Epavele unor corăbii din lemn, găsite în apele Mării Negre