Antena Meniu Search
x

Video Evaziune fiscală în meniul unui celebru restaurant din București. Patroana e acuzată că a păcălit statul cu o sumă fabuloasă

Micul dejun la una dintre cele mai renumite cârciumi din Bucureşti a fost condimentat cu poliţişti şi percheziţii. Patroana, invidiată în industria ospitalităţii pentru că a reuşit să facă profit chiar şi în pandemie, e suspectată că-şi sprijină succesul pe un munte de acte false. Ar fi înregistrat facturi fictive, ca să nu plătească taxe. Prejudiciul: aproape 5 milioane de lei. 

Corina Matlinschi
de Corina Matlinschi

la 10.02.2021, 21:01

Vezi și
  • Aurelia Nicolau este suspectată că face parte dintr-o reţea de evazionişti care ar fi păcălit statul cu sume fabulos de mari.

E Aurelia Nicolau, alias Kera Caliţa, patroana unuia dintre cele mai iubite localuri din buricul Capitalei. Şi-a câştigat renumele de gazdă bună în lumea mondenă pentru petrecerile extravagante şi pentru felul în care a reuşit să-şi mulţumească invitaţii. Atât cu bucatele puse pe masă, cât şi cu veşmintele purtate ce amintesc de atmosfera boierească din urmă cu 100 de ani.

Aurelia Nicolau: ”Eu sunt un negustor cinstit, vă aştept la Jariştea cultura gastronomiei!”

Nu de aceeaşi părere sunt şi mascaţii, care azi au spart uşa conacului în care locuieşte şi au luat la puricat actele restaurantului.

Aurelia Nicolau ”Nimic nu este adevărat. Şi atunci? Poliţia cercetează”.

Prejudiciul este de aproape 5 milioane de lei

Aurelia Nicolau este suspectată că face parte dintr-o reţea de evazionişti care ar fi păcălit statul cu sume fabulos de mari.

Ciprian Romanescu, purtător de cuvânt Poliţia Capitalei: ”Se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de spălare a banilor şi evaziune fiscală. Prejudiciul adus bugetului de stat este de 4 milioane si 600 de mii de lei”.

Practic, ofiţerii cred că patroana este cea mai importantă rotiţă a mecanismului prin care statul a fost fraudat.

Aceasta ar fi făcut pentru restaurantul pe care l deţine aici în centrul capitalei achiziţii de la firme fantome astfel încât să îşi scadă artificial profitul şi implicit să plătească mai puţine taxe la bugetul de stat.

În total, în acest caz, au fost făcute 30 de percheziţii la adrese din 4 judeţe şi au ridicat mai mulţi saci cu documente. 

La audieri, Kera Caliţa nu a dorit să facă declaraţii. Ancheta este abia la început, iar Aurelia Nicolau va fi cercetată în libertate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri sociale » Evaziune fiscală în meniul unui celebru restaurant din București. Patroana e acuzată că a păcălit statul cu o sumă fabuloasă