Antena Meniu Search
x

FACEBOOK trece la un alt nivel! De astăzi, compania a lansat O NOUĂ APLICAŢIE ce schimbă modul de a interacţiona cu prietenii (VIDEO)

Facebook a lansat o nouă aplicaţie, denumită Facebook Spaces, ce permite interacţiuni în realitate virtuală (VR) între prietenii de pe această reţea de socializare, au anunţat, marţi, reprezentanţii companiei americane.

Facebook a lansat o nouă aplicaţie, denumită Facebook Spaces, ce permite interacţiuni în realitate virtuală (VR) între prietenii de pe această reţea de socializare, au anunţat, marţi, reprezentanţii companiei americane.

Petrecerea timpului liber alături de prieteni şi de membrii familiei creează unele dintre cele mai importante amintiri, însă apropierea fizică dintre persoane nu este întotdeauna posibilă. Acesta este punctul în care intervine realitatea virtuală.

Marţi, compania Facebook a lansat un nou serviciu, Facebook Spaces - o nouă aplicaţie VR, ce permite utilizatorului să îşi petreacă timpul liber alături de prieteni şi de rude într-un mediu virtual interactiv, ca şi cum acele persoane s-ar afla în aceeaşi cameră. Aplicaţia Facebook Spaces a fost lansată în versiune beta pentru Oculus Rift şi Touch, marţi, şi poate fi descărcată din magazinul online Oculus Store.

Fii tu însuţi în VR

Pe acelaşi subiect

Este uşor să creezi o identitate care să te reprezinte în Facebook Spaces. Acest lucru îi ajută pe oameni să te recunoască, iar utilizatorul care foloseşte această aplicaţie VR are senzaţia că se află în acea cameră. Alegeţi una dintre fotografiile voastre de pe Facebook şi veţi avea la dispoziţie o gamă de opţiuni pentru personalizarea avatarului vostru VR. Începeţi cu una dintre acele opţiuni, apoi puteţi să continuaţi personalizarea profilului VR până veţi fi mulţumit de rezultat. Puteţi să vă schimbaţi culoarea ochilor, coafura, expresiile faciale, pânâ când noul avatar VR se va potrivi cu identitatea voastră. Totul îţi permite să devii tu însuţi, aşa cum îţi doreşti.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Reuniţi-vă, amuzaţi-vă şi împărtăşiţi-vă experienţele cu persoanele la care ţineţi

După ce v-aţi decis în privinţa aspectului fizic al avatarului, plonjaţi în această experienţă şi invitaţi-vă prietenii de pe Facebook să vină alături de voi.

Puteţi să desenaţi în aer cu un marker virtual pentru a crea absolut tot ceea ce aţi visat vreodattă, de la o pălărie decorativă şi până la o planşă manuală a jocului ”X şi 0”. 

De asemenea, veţi avea la dispoziţie varietatea largă de conţinuturi Facebook pe care puteţi să le vizualizaţi în VR alături de prieteni, inclusiv videouri la 360 de grade şi fotografii care să vă ”transporte” în locuri noi. Alături de prieteni puteţi să retrăiţi amintiri personale din Timeline sau chiar să vă creaţi unele noi, pe măsură ce exploraţi anumite lucruri care vă interesează, în timp ce exploraţi profilurile şi pagini de pe Facebook.

Invitaţi pe toată lumea să vi se alăture în această distracţie

De ce s-ar amuza doar utilizatorii VR? Facebook Spaces vă permite să telefonaţi cu uşurinţă unui prieten din lumea reală, prin serviciul video al aplicaţiei Messenger, aşadar puteţi să invitaţi multe persoane în spaţiul vostru VR. Utilizatorii pot să răspundă apelului video de pe telefoanele lor mobile, pentru a deschide instantaneu o fereastră spre lumea voastră virtuală. Indiferent dacă vreţi să le arătaţi cele mai recente ”capodopere” 3D pe care le-aţi desenat, să partajaţi cu prietenii videoclipuri interesante realizate la 360 de grade sau pur şi simplu să petreceţi timpul stând de vorbă, Facebook Spaces este una dintre cele mai bune modalităţi actuale ce permite apropierea între oameni.

Desigur, există şi un selfie-stick. Folosiţi-l pentru a face fotografii în timpul acestei experienţe şi împărtăşiţi prietenilor de pe Facebook amintirile pe care vi le creaţi în VR.

Controlaţi-vă experienţele

Facebook Spaces doreşte să devină un loc confortabil pentru toţi utilizatorii. Ei au control deplin asupra experienţei VR, având la dispoziţie inclusiv opţiunea de a opri aplicaţia în orice moment. Prin apăsarea butonului de ”Pauză”, utilizatorul este transportat într-un spaţiu liniştit, în care acesta se poate relaxa departe de prieteni şi de activităţile comune. Există şi o comandă ce permite reducerea la tăcere a prietenilor sau îndepărtarea lor din spaţiul vostru virtual. Facebook Spaces vizează conectarea cu prietenii şi cu rudele pe care le cunoaşteţi foarte bine şi în care aveţi încredere.

Ce urmează?

Lansarea de marţi este doar începutul. Facebook a lansat noua aplicaţie în versiune beta, dar va adăuga pe parcurs noi funcţii, pe baza răspunsurilor primite de la utilizatori, şi va continua să exploreze elementele care fac experienţele de socializare VR să devină semnificative. Noua aplicaţie este doar una dintre primele tehnologii de socializare VR. În viitor, Facebook va continua să transforme modul în care oamenii din lumea întreagă rămân conectaţi în comunităţile lor şi cu persoanele care le sunt cel mai apropiate.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » FACEBOOK trece la un alt nivel! De astăzi, compania a lansat O NOUĂ APLICAŢIE ce schimbă modul de a interacţiona cu prietenii (VIDEO)