Antena Meniu Search
x

Video Facilităţi pentru turiştii dornici de sportul pe două roţi, în Poiana Braşov: Transport gratuit al bicicletelor spre staţiune

Iarna, pe schiuri, iar vara, pe două roţi. Poiana Braşov vrea să atragă turişti dornici de sport şi când nu are parte de zăpadă. Iar pentru asta va amenaja în curând trei trasee speciale pentru coborâre pe moutain bike. De ieri, Regia de Transport Braşov duce bicicletele gratuit în staţiune.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 15.05.2021, 08:18

Facilităţi pentru turiştii dornici de sportul pe două roţi, în Poiana Braşov: Transport gratuit al bicicletelor spre staţiune

Lucrările pentru traseele speciale de biciclete vor începe de săptămâna viitoare pe versantul nordic al masivului Postăvarul.

Sorin Toarcea, purtător de cuvânt Primăria Braşov: "Vorbim de trei trasee complexe de downhill. Sperăm prin acest proiect să atragem cât mai mulţi turişti şi cât mai mulţi braşoveni în practicarea acestui sport".

De ieri, autobuzele care asigură transportul public de călători între Braşov şi Poiana Braşov au, în exterior, suporturi pentru transportul bicicletelor, serviciu oferit gratuit. 

Relaxare fără mască la munte

Pe acelaşi subiect

Sorin Toarcea, purtător de cuvânt Primăria Braşov: "Există o dezvoltare a acestui sport în Braşov în ultimii ani şi tocmai de aceea a trebuit să venim în întâmpinarea braşovenilor şi turiştilor cu acest sistem de transport".

Fie că vorbim despre dispozitive montate pe autobuze sau pur şi simplu despre remorci, e la fel de simplu: îţi pui bicicleta pe un lăcaş, o asiguri şi te urci în autobuz. Cu mijloacele de transport în comun se pot transporta 22 de biciclete pe oră, în timpul săptămânii, şi 27 pe oră, în weekend. 

Biciclist: "Incredibil! Pentru că poţi să-ţi dezvolţi hobby-ul la un nivel înalt. Şi plus că avem si trasee". 

"Mă voi duce sus în Poiana şi voi coborî pe un traseu de bicilete. Aceasta e cea mai mică, sunt platforme şi mai mari. E ok, mă bucur că au revenit platformele". 

Cum sezonul sporturilor de iarnă este oficial încheiat, la munte, turiştii se pot bucura de primele zile fără mască şi prin plimbări pe trasee, zboruri cu parapanta sau partide de echitaţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Facilităţi pentru turiştii dornici de sportul pe două roţi, în Poiana Braşov: Transport gratuit al bicicletelor spre staţiune