Antena Meniu Search
x

Festin culinar cu preparate mediteranene, în Baia Mare

Creveţi şi caracatiţă ca-n Grecia, paella ca în Spania şi baclavale cum doar turcii ştiu să facă. De un asemenea festin au avut parte participanţii la un festival al bucătăriei mediteraneene organizat în Baia Mare.

de Redactia Observator

la 26.07.2020, 11:53

Vezi și
  • Participanții s-au putut bucura de o varietate de fructe de mare.
  • Tinerii au preferat însă desertul.

Organizatorul a vrut să aducă atmosfera de concediu printre oamenii care se feresc de o vacanţă în străinătate în această perioadă.

Un domn a venit să facă un tur gastronomic cu gândul la vacanţă. Pentru că în acest an restricţiile ne-au stricat planurile de concediu, bărbatul s-a gândit să îşi aline cum poate dorul de Marea Mediterană.

Turist: Am mâncat o porţie de midii şi acum am comandat două porţii de calamar, să văd dacă îi place nevestei mele şi să vin să mai iau şi pentru fiica mea şi nepoata mea.

Viorel Oatu, organizator: Noi ne propunem să aducem vacanţa, la Baia Mare, dacă e atât de complicat în zilele acestea să mergem în vacanţă

Participanții la festival s-au putut bucura de o paletă largă de fructe de mare.

Viorel Oatu, organizator: Pe primul loc sunt creveţii s-au vândut şi racii, homarii, dar şi picioruşele de broască, ăsta a fost indicatorul de curaj.

Tinerii au preferat însă desertul. În special îngheţata turcească.

Adrian Neagu, participant: Îngheţata turcească se spune că ar fi unică în lume. Ea fiind făcută din un anumit soi de orhidee, din bulb de orhidee, din mărgele din arborele de mastic şi dintr-un condiment numit salep.

Pentru conservatori, organizatorii au pus la dispoziție și preparate românești, cum ar fi nelipsitul ciolan de porc.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Festin culinar cu preparate mediteranene, în Baia Mare