Festin la cazarmă pentru o mie de studenţi militari, pregătit de bucătari la Sibiu
De când Sibiul a devenit Regiune Gastronomică Europeană, bucătarii se confruntă cu tot felul de provocări. Aşa se face că specialiştii în bucătărie au primit o temă cât se poate de dificilă.
De când Sibiul a devenit Regiune Gastronomică Europeană, bucătarii se confruntă cu tot felul de provocări. Aşa se face că specialiştii în bucătărie au primit o temă cât se poate de dificilă. Să pregătească o masă pentru o mie de studenţi militari, dar cu un buget limitat. În plus, cina nu a trebuit să depăşească 1.800 de calorii, aşa cum prevede regulamentul.
Deşi a stat sub semnul gastronomiei, seara a început ca la cazarmă. Cei o mie de miliatri de la Academia Forţelor Terestre Nicolae Bălcescu au intonat imnul cu ocazia desemnării Sibiului drept Regiune Gastronomică Europeană.
Felurile pregătite nu au fost deloc sofisticate. Cei peste 50 de bucătari au încins plitele şi au gătit pentru oaspeţi preparate tradiţionale româneşti.
Provocarea a fost cu atât mai mare pentru bucătari cu cât au avut constrângeri. Un buget limitat la un euro de persoană, iar porţiile să aibă 1800 de calorii.
Este doar începutul unui an în care bucătăria românească şi tradiţiile noastre vor fi promovate prin tot felul de evenimente dedicate.
Programul va continua şi astăzi, miercuri, la o stână din Munţii Cindrel, unde oaspeţii de peste hotare vor face cunoştinţă cu bucătăria ciobănească.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰