Antena Meniu Search
x

Festivalul Păstrăvălui a adus bucătari pricepuți la Romuli, în Bistrița Năsăud

Gătite în hainele tradiţionale, de duminică, zeci de femei dintr-un sat de munte s-au luat de braţ şi au ieşit din case gata să experimenteze gusturile mediteraneene. Este singura zi din an când localnicii au ocazia să guste creveţi, scoici şi midii gătite ca pe malul mării.

de Redactia Observator

la 21.07.2019, 23:50

Vezi și

Gătite în hainele tradiţionale, de duminică, zeci de femei dintr-un sat de munte s-au luat de braţ şi au ieşit din case gata să experimenteze gusturile mediteraneene. Este singura zi din an când localnicii au ocazia să guste creveţi, scoici şi midii gătite ca pe malul mării. La Festivalul Păstrăvălui, bucătari de renume oferă oamenilor câte-o mostră din bucătăria internaţională.

Aroma scoicilor marinate în vin şi a creveţilor stropiţi cu zeamă de lămâie a umplut imediat micuţa localitate bistriţeană Romuli. Iar oamenii muntelui nu s-au lăsat mult aşteptaţi la masă.

Şapte bucătari faimoşi, coordonaţi de chef Nina Rus, au muncit de zor pentru a pregăti festivalul culinar din Romuli. Teoretic este un festival al păstrăvului. Dar sărbătoarea s-a transformat într-o ocazie pentru localnici de a gusta şi feluri de mâncare mai puţin întâlnite în vârf de munte.

Oamenii au făcut cozi pentru a-şi umple farfuriile cu hamsii sau midii. Fructele de mare au avut mai mult succes decât tochitura sau purceii de lapte la proţap, pregătiţi pe margine, pentru cei cu gusturi conservatoare.

Pentru a împăca gustul exotic cu gustul bistriţenilor, scoicile au fost asezonate din plin cu boia. Apoi a venit şi piesa de rezistenţă.

Meniul nu a fost însă complet fără păstrăvul care creşte în pârâurile munţilor din jur. Peştele proaspăt a fost asezonat cu mărar, ceapă, lămâie şi ulei de măsline şi pus imediat pe grătar.

Festivalul păstrăvuluI, aflat la a doua ediţie, este organizat de chef Nina Rus în localitatea în care s-a născut.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Festivalul Păstrăvălui a adus bucătari pricepuți la Romuli, în Bistrița Năsăud