Antena Meniu Search
x

Festivalurile de film au spart gheața pandemiei

Avem festivaluri de film. Din fericire, ele chiar se ţin şi au scos proiecţiile în stradă. Dupa TIFF, Astra Film Festival transformă Sibiul în capitala filmului, de mâine, pentru 10 zile.

de Redactia Observator

la 03.09.2020, 15:13

Vezi și
  • Astra Film festival va avea loc în acest an, outdoor.
  • De pe 4 până pe 13 septembrie vor rula peste 50 de filme. 

După mai bine de 26 de ani de proiecţii indoor, Astra Film festival va avea loc în acest an outdoor. În zonele cheie din Sibiu.

Kato Csilla, director programe: Practic 50 de filme vor fi proiectate în Centrul Sibiului şi la Muzeul Astra, în Dumbrava Sibiului, unde avem 5 locaţii. Spectatorii vor sta în bărci şi în hidrobiciclete 

De pe 4 până pe 13 septembrie vor rula peste 50 de filme. 

Kato Csilla, director programe: Fiecare punctează subiecte sensibile din viaţa oamenilor. Sunt filme româneşti care pun degetul pe rănile societăşii româneşti de astăzi.

Lipsa autostrăzilor, racolarea de victime sexuale pe internet sau defrişările sunt doar câteva dintre temele transpuse în filmele prezentate la cea-a de-a 27 ediţie a Festivalului De Film de la Sibiu.

După ce a intrat în cursa pentru nominalizările la Oscar, Monica Lăzurean- Gorgan pune în imagini trista poveste a defrişărilor, în filmul " LEMN".

Monica Gorgan, regizor: La noi în ţară se taie extrem de mult. Nu am putut să stau deoparte şi doar să semnez anumite poziţii sau să merg la anumite proteste. Am urmărit un ONG de mediu cum luptă împotriva tăierilor şi cum demască aceste tăieri abuzive, nu numai de la noi din ţară. Filmările  sunt întinse chiar şi în Peru, în China. în Rusia şi în America!

De filme dar şi de dans în aer liber ne bucurăm... şi la Bucureşti. De astăzi, timp de patru zile, oraşul se va transforma în capitala dansului prin proiecții, ateliere, competiții de scurtmetraje și conferințe cu ocazia Bucharest International Dance Film Festival..

32 de scurtmetraje, din 14 țări, au intrat în competiţia de la Bucureşti. Tema festivalului din acest an: "Utopie şi distopie". 

Andreea Novac, curator BIDFF: Noi am ales tema în septembrie trecut, când nu ştiam încă ce vremuri vor urma.

Şi vestitul Festival de Film de la Veneţia a început ieri. Regizorul Cristi Puiu urma şi el să facă parte din juriu, dar s-a retras. IAr dacă vreţi să vă bucuraţi de el, o puteţi face până pe 12 septembrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Festivalurile de film au spart gheața pandemiei