Antena Meniu Search
x

România s-a transformat într-o imensă Horă a Unirii. În mai toate oraşele ţării au avut loc manifestaţii grandioase de Ziua Unirii Principatelor

În mai toate oraşele ţării au avut loc manifestaţii grandioase, la împlinirea a 159 de ani de la Mica Unire

Vezi și

În mai toate oraşele ţării au avut loc manifestaţii grandioase, la împlinirea a 159 de ani de la Mica Unire. La Cluj, a fost un impresionant foc de artificii, la Focşani, un spectacol susţinut de artişti celebri, iar la Târgu Jiu, domnitorul Alexandru Ioan Cuza a ajuns. din legende în centrul oraşului.

Militarii care au defilat cu torţe au deschis evenimentele dedicate Micii Uniri la Târgu Jiu. A urmat cel mai aşteptat moment al serii. O scenetă în care au jucat actorii Teatrului Dramatic din oraş, care i-au readus la viaţă pe Alexandru Ioan Cuza şi Mihail Kogălniceanu.

Chiar dacă afară era un frig pătrunzător, copii şi adulţi au venit în centrul oraşului şi s-au prins într-o Horă a Unirii, alături de actori şi autorităţi.

Militarii Regimentului de Gardă din Focşani au deschis sărbătoarea din oraşul străbătut de graniţa dintre cele două principate care s-au unit la 1859.

La manifestările dedicate împlinirii a 159 de ani de la Unirea Moldovei cu Țara Românească au ajuns doi posibili viitori miniştri, un consilier prezidențial și trei ambasadori. Dar şi mii de focşăneni care s-au bucurat de un spectacol grandios susţinut de artişti îndrăgiţi.

Marcel Pavel, Vlad Miriță, Veta Biriş şi Ion Dichiseanu au fost doar câţiva dintre ei.

La final, şi acolo s-au prins cu toţii într-o imensă horă.

Sărbătoarea a fost încheiată de retragerea cu torţe a militarilor.

La Târgu Mureş, seara a început cu un concert extraordinar, marca Nicolae Furdui Iancu.

Cu toate că afară erau minus 4 grade, peste 5000 de oameni au participat la evenimentul mult-aşteptat. Foarte mulţi şi-au luat cu ei şi prichindeii.

Din inima Transilvaniei, mulţi au avut de transmis şi mesaje.

Şi la Cluj a fost sărbătoare. Mii de oameni s-au adunat în Piaţa Unirii pentru a urmări spectacolul.

De la ora 20, oamenii s-au mutat în Piaţa Avram Iancu pentru a vedea focul de artificii impresionant.

Apoi, clujenii s-au prins într-o horă uriaşă.

La Reşiţa, Mica Unire a fost sărbătorită sub genericul Banatul Montan, model de convieţuire interetnică. Aula Universităţii Eftimie Murgu din oraş a răsunat de ritmurile muzicii tradiţionale croate, ungureşti, germane şi româneşti. În Banat convieţuiesc în armonie optsprezece etnii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri sociale » România s-a transformat într-o imensă Horă a Unirii. În mai toate oraşele ţării au avut loc manifestaţii grandioase de Ziua Unirii Principatelor