Antena Meniu Search
x

Fetiţa subnutrită din Vaslui face primii paşi spre recuperare

O iau în braţe şi abia o simt. Îi dau jucării, iar ea nu ştie cum să le zâmbească. Fetiţa subnutrită din Vaslui, luată de lângă părinţi săptămâna trecută pentru că îi dădeau să mănânce cât să nu moară, face primii paşi spre recuperare. La cinci ani, Florentina este hrănită cu biberonul.

Vezi și

 Întocmai ca un bebeluş de câteva luni. Tot atât şi cântăreşte. Cu toate astea, doctorii din spitalul din Iaşi sunt optimişti şi speră să o înveţe că viaţa are şi multe părţi frumoase.

E o mână de om. Îşi ţine mâna într-a medicului. Are fruntea încruntată şi ochii ţintă înspre bărbatul în halat alb, aplecat deasupra ei. Florentina are patru ani dar greutatea unui bebeluş de trei luni: cinci kilograme. De puţin timp însă, nu mai luptă să supravieţuiască. Învaţă cum să trăiască.

Parcă vrea să le adune pe toate la pieptul firav. Şi plânge dacă nu îi laşi cel puţin o jucărie. În primele nopţi însă n-a putut să lase deoparte biberonul.

Nu zâmbeşte la nicio mângâiere, de o săptămână de când medicii ieşeni îi oferă protecţie. Nu ştie cum. Acasă la ea, în Vaslui, primea rar de mâncare. Şi aia proastă.

Acum, în patul mic cu gratii roşii, parcă s-a născut un alt om. Fetiţa va fi alimentată cu lapte matern cel puţin şase luni, dar, pe lângă programul complex de reabilitare nutriţională, are nevoie de hrană şi pentru suflet. Şi minte.

În timp ce copila se recuperează, părinţii sunt cercetaţi pentru rele tratamente aplicate minorului. Sunt consideraţi vinovaţi de neglijenţă şi de cei de la Protecţia Copilului din Vaslui.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Fetiţa subnutrită din Vaslui face primii paşi spre recuperare