Festivalul Plăcintelor, organizat în Ținutul Pădurenilor
Câte bordeie, atâtea obiceiuri, spune o vorbă din popor. Însă, abia atunci când te avânţi în inima Ţinutului Pădurenilor înţelegi pe deplin această zicală. Acolo, fiecare sat are propriile cântece, propriile tradiţii și nicidecum uitate.
Câte bordeie, atâtea obiceiuri, spune o vorbă din popor. Însă, abia atunci când te avânţi în inima Ţinutului Pădurenilor înţelegi pe deplin această zicală. Acolo, fiecare sat are propriile cântece, propriile tradiţii și nicidecum uitate. Mii de oameni au petrecut la prima ediţie a Festivalului Plăcintelor Pădureneşti. Şi nu au fost doar plăcinte, ci şi tocană de vânat, nuntă tradiţională dar şi alte obiceiuri unice în România.
În satele lor ascunse în munţi Poiana Ruscă, la peste o mie de metri altitudine, pădurenii ţin la loc de cinste obiceiurile lor. În zi de sărbătoare, timp ce gospodinele pregătesc aluatul şi ingredientele pentru plăcinte, bărbaţii mestecă de zor în tocana de vânat.
Plăcintele sunt renumite pentru gust dar şi pentru forma lor neobişnuită. La biserica din sat e slujbă de cununie. La o nuntă a Pădurenilor, veselia este tuturor nuntaşilor este la fel de importantă ca mirele şi mireasa. Cântecele şi chiuiturile sunt cele care anunţă întreg satul de fericitul eveniment.
În Ţinutul Pădurenilor, tradiţiile sunt multe. Concursul de cosit, este una dintre ele. Ca să supravieţuieşti aici, trebuie să ştii să faci de toate. Prima ediţie a festivalului a atras mii de oameni.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰