Antena Meniu Search
x

Fiecare bebeluş care se naşte în Capitală va primi un cadou de bun-venit de 2.500 de lei. Documentele cerute de Primărie

Bebeluşii care se nasc în Bucureşti vor primi, de astăzi, bani de la primărie. Părinţii pot depune deja dosarele. Iar primăria a prezentat lista de acte necesare. Măsura este una menită să încurajeze natalitatea. De la an la an, se nasc tot mai puţini copii în România.

Vezi și

Bebeluşii care se nasc în Bucureşti vor primi, de astăzi, bani de la primărie. Părinţii pot depune deja dosarele. Iar primăria a prezentat lista de acte necesare. Măsura este una menită să încurajeze natalitatea. De la an la an, se nasc tot mai puţini copii în România.

Aşa că ajutorul de 2500 de lei va fi ca o gură de aer proaspăt. Nu e suficient, dar e un început, spun viitorii părinţi. Şi-ar dori mai multe măsuri de susţinere a natalităţii, mai ales că stimulentul financiar e doar pentru bebeluşii din Bucureşti. Andreea este din Piteşti. Chiar dacă va naşte într-o maternitate din capitală, nu primeşte banii de la primărie. Însă soţul ei se gândeşte să-şi schimbe domiciliul, pentru că suma le-ar fi de mare ajutor. Mai are un copil acasă, iar banii pe care i-a primit mama pentru el în concediul maternal abia le-au ajuns de lapte praf şi pampers.

Imediat după naştere, părinţii trebuie să meargă să depună dosarul la direcţia de asistenţă socială sau la centrul de informare şi consiliere.

GABRIELA FIREA, Primarul General al Capitalei: 

Un dosar cu şină, certificatul de naştere al copilului, original şi copie, biletul de ieşire din spital. Aici vreau să fac o menţiune, copii cărora li se acordă stimulet trebuie să fi venit pe lume într-o maternitate din capitală.

DOCUMENTE NECESARE:

- CERTIFICAT DE NASTERE COPIL

- BILET IEŞIRE DIN SPITAL

- ACT DE INDENTITATE AL PĂRINŢILOR

- EXTRAS DE CONT

Indiferent că maternitatea este privată sau de stat, singura condiţie este ca cel puţin unul dintre părinţi să aibă domiciliul sau rezidenţa în Bucureşti. Chiar dacă dosarele se depund începînd de astăzi, vor primi stimuletul toţi copiii născuţi după 26 iunie, data la care a intrat în vigoare hotărârea de consiliu. 

ANDREI VOICHIŢOIU, medic:

Dacă luam în considerare ceea ce s-a întâmplat după revoluţie, deja vorbim despre o diferenţă foarte mare. După Revoluţie, România avea circa 25 de nou-născuţi vii, la mia de locuitori, astăzi am ajuns la circa 8,3 nou-născuţi la mia de locuitori.

În decembrie, anul trecut, datele institutului naţional de statistică arată că s-au născut puţin peste 15 mii de copii, şi au murit peste 25 de mii de persoane.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Fiecare bebeluş care se naşte în Capitală va primi un cadou de bun-venit de 2.500 de lei. Documentele cerute de Primărie