Antena Meniu Search
x

Fine dining în propria locuință, ideea restaurantelor de a se adapta noilor schimbări

Restaurantele cu meniuri rafinate se adaptează și ele noilor vremuri. Pandemia ține clienții acasă, oamenii nu pot să se mai bucure într-un local exclusivist de preparatele preferate, aşa că restaurantele fine dining se adaptează noilor schimbări și intră pe piața comenzilor online. Au scăzut preţurile și trimit mâncarea la domiciliul clientului.

Iulia Dumitrașcu
de Iulia Dumitrașcu

la 23.10.2020, 17:39

Vezi și
  • Calitatea produselor rămâne aceeași.
  • Prețurile încep de la 38 de lei şi pot ajunge până la 100 de lei.

Online-ul a devenit acum o componentă necesară în activitatea fiecărui restaurant, îndiferent de specificul acestuia.

Calitatea produselor rămâne aceeași, iar prețurile încep de la 38 de lei şi pot ajunge până la 100 de lei. Totuşi, pentru cei care vor să sărbătorească momente speciale, un meniu gourmet, pregătit la cele mai înalte standarde fine dining, ce poate fi savurat și acasă, poate costa şi 400 de lei. Pentru chefi, fiecare comandă online este o mână de ajutor.

Corina Sfia, reprezentant restaurant: Ne-am gândit că toți cei care doresc să mănânce la 5 stele să aibă posibilitatea să mănânce și acasă ceva pregătit de noi la restaurant și din punct de vedere al prețurilor a trebuit să ne adaptăm pentru că online-ul cere niște prețuri concurențiale

Cristina era clienta fidelă a restaurantelor sofisticate. Obişnuia să ia cina în oraş într-o locaţie de 5 stele cel puţin o dată pe săptămână.

Cristina: Ne-am panicat puțîn pentru că nouă ne place foarte mult să mâncăm în oraș, dar când am aflat că se face livrare acasă la domiciliu îți dai seama că a fost o încântare pentru noi și ne-am bucurat că putem savura in continuare preparatele preferate. Putem să avem și un moment mai intim împreună și mâncând una dintre cele mai bune mâncăruri.

La nivel național, există aproximativ 45 de mii de restaurante, cafenele și baruri, conform datelor oficiale. În prezent, cele mai multe se bazează pe un flux de clienți fideli, la o capacitate de doar 30 la sută. Pierderile le compensează însă cu adaptarea la mediul online. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Fine dining în propria locuință, ideea restaurantelor de a se adapta noilor schimbări