Antena Meniu Search
x

Florinel Enache, soldatul roman mutilat in Afganistan, se va intoarce acasa

Florinel Enache, romanul ranit in razboiul din Afganistan si decorat astazi de presedinte, va ajunge acasa. Soldatul care si-a pierdut ambele picioare si o mana, a stat un an intr-un spital american

Vezi și

In onoarea lui, romanii din Statele Unite au organizat o petrecere de ramas-bun. Doua drapele tricolore si un steag american anunta pe oricine intra in spitalul din Maryland ca acolo se afla un erou, un erou roman.

Oficial, astazi nu este ziua lui Florinel Enache, insa de un an, de cand a supravietuit unei explozii devastatoare pe frontul din Afganistan, fiecare zi e ca un miracol pentru el. Asa ca astazi sarbatoreste din nou, romaneste.

Alaturi de prieteni romani, cu mancare romaneasca si cu un vis arzator: va reveni acasa, dupa un an petrecut intr-un spital militar american. Prietenii care i-au stat alaturi in ultimul an si-au luat deja la revedere de la el. "Te rog sa fii puternic! Esti! Stiu ca esti puternic! Doamne ajuta".

Florinel Enache stie mai bine ca oricine ce este puterea. A invatat sa traiasca jumatate de viata, dupa ce si-a pierdut ambele picioare si mana stanga, in razboi. Din viata intreaga, frumoasa si luminoasa pe care a avut-o inainte i-au ramas amintiri si fotografii. Amintirile de acasa i se impletesc dureros cu amintirile din Afganistan, dar Florinel incearca sa lase in urma durerea. E recunoscator ca traieste si ca e iubit.

A lasat in urma micul altar pe care prietenii lui i l-au construit, bucata cu bucata, poza cu poza, in salonul din spitalul Walter Reed. "O sa ne fie dor de el, sincer. Sa-i dea Dumnezeu sanatate si Maica Domnului tot ce doreste".

Florinel Enache va ajunge curand in Romania, de unde a primit recunostinta si suport. Statul nu a facut economii - in jur de 150.000 de dolari au fost platiti deja pentru spitalizarea lui Florinel. Sotia i-a fost alaturi in America, iar ministerul Apararii a acoperit costurile deplasarii. In plus, militarul roman va primi un scaun cu rotile din banii armatei si asistenta speciala la Spitalul Militar din Bucuresti.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Florinel Enache, soldatul roman mutilat in Afganistan, se va intoarce acasa