Antena Meniu Search
x

A aparut un nou focar de pestă porcină. De această dată chiar în centrul oraşului Brăila

A aparut un nou focar de pestă porcină. De această dată chiar în centrul oraşului Brăila. Un bărbat creştea porcii infectaţi printre blocuri.

Vezi și

A aparut un nou focar de pestă porcină. De această dată chiar în centrul oraşului Brăila. Un bărbat creştea porcii infectaţi printre blocuri. După ce au confirmat boala, autorităţile i-au luat animalele şi le-au sacrificat.

Nu le este clar dacă omul avea voie sau nu să ţină porcii acolo. Între timp, în celelalte judeţe afectate porcii se vând fără ca cineva să ţină cont de pericolul răspândirii pestei.

O echipă Observator a vrut să vadă cât de uşor înfloreşte piaţa paralelă a cărnii.

În spatele unui bloc din Brăila, în câteva anexe improvizate de locatari, autorităţile sanitar-veterinare au confirmat pesta porcină africană. Un bărbat care creştea aici cinci porci a anunţat că animalele lui dau semne de boală. A doua zi, toate au fost eutanasiate.

Lucica Geru, şef serviciu DSV Brăila: "Nu este problema noastra, a DSV. Nu avem legislatie in sensul sa crestem sau nu animalele in municipiu."

Doiniţa Ciocan, viceprimar Braila: "In acest momemnt, avand in vedere ca nu exista o hotararea de consiliu local care sa interzica cresterea animalelor mari in muncipiul braila, acest lucru este permis."

În judeţ, au fost confirmate până acum 30 de focare şi peste 27 de mii de animale au fost deja sacrificate. Si chiar dacă încă apar cazuri de pestă, la ieşirile din Braila, agentii DSP au renunţat la covoarele udate cu dezinfectant. Mai există doar în Galaţi. Autorităţile din Modelu, judeţul Călăraşi, încă mai cred în eficienţa lor.

Însă, oamenii care locuiesc în apropierea localităţilor unde au fost confirmate focare vând porci fără să aibă analizele animalelor la zi.

Cei care răspândesc virusul pestei porcine riscă dosar penal. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » A aparut un nou focar de pestă porcină. De această dată chiar în centrul oraşului Brăila