Antena Meniu Search
x

Video Forţate de al doilea val al pandemiei, multe state europene au reintrodus restricţii de călătorie sau carantina totală

2020 este un an pe care industria turismului vrea să îl dea uitării. Cele mai populare destinaţii din Europa au fost vizitate în primele nouă luni ale anului de până la 70% mai puţini turişti ca în anii precedenţi.

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 09.11.2020, 22:38

Vezi și
  • Numeroase state europene au reintrodus restricţii de călătorie
  • În Italia, la Roma, Milano sau Bologna s-au înregistrat cu 66 la sută mai puţin vizitatori în 2020
  • Cele mai importante știri ale zilei, la Observator 19

În anii precedenţi, pe străzile din centrul Vienei te strecurai cu greu printre miile de turişti. În 2019, Austria a înregistrat un record de vizitatori - peste 41 de milioane de persoane au ajuns în ţara lui Mozart. Acum, capitala austriacă este aproape goală. În primele nouă luni ale anului, industria hotelieră a înregistrat cu 72 la sută mai puţin vizitatori străini, adică doar circa 13 milioane.

Simion Giurcă, consultant turism: Multe din evenimentele mari care atrăgeau oamenii nu s-au ţinut. Românii veneau în Austria anual într-un număr de 300 de mii. Suntem în top 15 ca intrări în Austria.

În Viena s-au închis restaurantele, localurile, iar hotelurile nu permit cazări în afara celor care vin în interes de afaceri. Speranţa autorităţilor este ca numărul de infecţii să scadă până în luna decembrie, pentru ca oraşul să poată să fie vizitat de cât mai mulţi turişti în perioada Sărbătorilor de iarnă. 

În Italia, la Roma, Milano sau Bologna s-au înregistrat cu 66 la sută mai puţin vizitatori în 2020. 94 de milioane de turiști au venit anul trecut. Anul acesta, piețele publice și tavernele sunt pustii.

În Italia, muzeele au fost închise și expozițiile interzise din 6 noiembrie, iar în trei regiuni din Nord şi într-una sudică, a revenit carantina. Experţii medicali solicită însă "lockdown" în toată peninsula. Restaurantele sunt acum forţate să nu mai servească la ora 18. Iar asta după 9 luni în care au suferit pierderi uriaşe.

Rakib, manager pizzerie din centrul Bolognei: Foarte rău! Anul acesta au fost cu 90% mai puțini turiști. Au o foarte mare importanţă. 60% dintre vânzările de anul trecut s-au datorat turiștilor.

Situaţia din Italia se repetă şi în Franţa, Grecia sau Marea Britanie. Reinstaurarea carantinei a făcut ca Parisul, Londra sau Atena să nu mai fie puncte de atracţie pentru turişti. Uniunea Europeană estimează că în fiecare lună de carantină, industria turismului suferă pierderi de aproape 1 miliard de euro.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Forţate de al doilea val al pandemiei, multe state europene au reintrodus restricţii de călătorie sau carantina totală