Antena Meniu Search
x

Friptura de ied, concurenţă serioasă pentru mielul de Paşte

După cel mai lung şi restrictiv post din an, la masa de Paşti, românii se pot delecta cu o friptură fragedă de ied. Este o alternativă mai sănătoasă şi mai uşor digerabilă la carnea de miel. Preţurile sunt comparabile. Carnea de ied e recomandată dacă aveţi probleme cu colesterolul.

de Redactia Observator

la 09.04.2019, 22:41

Vezi și

După cel mai lung şi restrictiv post din an, la masa de Paşti, românii se pot delecta cu o friptură fragedă de ied. Este o alternativă mai sănătoasă şi mai uşor digerabilă, spun specialiştii, la carnea de miel. Preţurile sunt comparabile, iar carnea de ied, mai săracă în calorii, e recomandată de nutriţionişti dacă aveţi probleme cu colesterolul.

Friptura din carne de ied la ceaun este o prezenţă obişnuită pe masa acestei familii. Până şi copiii, cei mai mofturoşi dintre meseni, savurează preparatul cu mare poftă.

De mai bine de un deceniu, familia Păun din satul dâmboviţean Drăgăești-Ungureni are crescătorie de capre.

Carnea de ied, 20 de lei kilogramul

În zonă, cererea pentru carnea de ied este mai mare decât oferta, spun crescătorii. Iar în această primăvară cei 200 de iezi se vor vinde cu 20 de lei pe kilogram.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

De Paşte, carnea de ied poate înlocui cu brio o friptură din carne de miel. Crescătorii o recomandă şi pentru conţinutul redus de colesterol. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Nutriţioniştii spun să consumăm cu măsură orice fel de carne la masa de Paşte. Mai ales dacă a fost respectat postul. Este indicat ca friptura să fie preparată la abur, la cuptor sau la grătar. Şi fie servită cu salate de sezon.  

Cererea pentru carne de ied, în creştere

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În magazine sau în pieţe, cererea pentru carnea de ied este în creştere.

În fermele de capre din România sunt peste 1,2 milioane de animale, crescute mai ales pentru producţia de lapte.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Friptura de ied, concurenţă serioasă pentru mielul de Paşte