Antena Meniu Search
x

Unde se găteşte cel mai bine carnea de miel, în România

De la cotletul frăgezit în vin alb din Moldova şi până la pulpa împănată cu usturoi din Maramureş. Fiecare regiune are propria reţetă când vine vorba despre gătirea mielului. Reporterii Observator au colindat ţara pentru a culege secretele principalului preparat pentru masa de Paşte.

de Redactia Observator

la 25.04.2019, 21:01

Vezi și

De la cotletul frăgezit în vin alb din Moldova şi până la pulpa împănată cu usturoi din Maramureş. Fiecare regiune are propria reţetă când vine vorba despre gătirea mielului. Reporterii Observator au colindat ţara pentru a culege secretele principalului preparat pentru masa de Paşte. Chef Scărlătescu şi chef Nicolai Tand au venit cu sfaturi preţioase.

Lângă cotletele de berbecuţ stau aliniate toate condimentele dragi Moldovei. Aici, parfumul mâncării este motiv de mândrie locală. Orice carne trebuie tratată mai întâi cu baiţ.

Carnea de miel, gătită neapărat cu vin alb dulce

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Pentru cine nu are răbdare, există şi reţeta scurtă. După ce s-a uns cu ulei, cotletul este dres cu amestecuri de condimente.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Simplu se găteşte mielul şi în Transilvania unde, în preajma Paştelui, lumea uită de dietă.

Carnea se coace ore întregi în untură, pentru a fi cât mai fragedă.

În Crişana, carnea de miel e gătită cu mult tarhon

În Crişana, reţeta se complică. Mai ales în mâna bucătarilor profesionişti.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Vinul roşu, dulce, completează reţeta în care pulpa de miel se acoperă cu morcovi, ţelină şi ceapă roşie. Avem şi alt ingredient supriză, respectiv se stoarce puţină lămâie şi se lasă şi coaja.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În Transilvania, carnea de miel se găteşte cu foarte mult usturoi

De la restaurant ne mutăm într-o casă tradiţională, tot din Transilvania. 

Şi aici tarhonul şi rozmarinul sunt condimente nelipsite, dar nu la fel de importante ca usturoiul.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pulpa împănată se rumeneşte în cuptorul cu lemne. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Unde se găteşte cel mai bine carnea de miel, în România