Antena Meniu Search
x

Gradele cu plus în această perioadă nu sunt benefice!

Primăvara prea timpurie nu este chiar benefică, aşa cum am fi tentaţi să credem. Temperaturile neobişnuit de ridicate pentru această perioadă produc probleme.

Vezi și

În Vrancea, viţa de vie dă să înmugurească, iar un eventual ger poate compromite definitiv cultura pentru următorii trei ani.

Viticultorii speră ca lunile ianuarie şi februarie să nu aducă temperaturi cu multe grade sub zero. Doar aşa producţia de struguri ar fi salvată.

Viţa de vie este încă uscată, iar viticultorii se tem că aşa s-ar putea să şi rămână. Totul din cauza gradelor mult prea ridicate pentru această perioadă.

Asta ar însemna cel puţin trei ani de care planta are nevoie să se refacă. Iar pentru viticultori asta presupune producţie zero în toată această perioadă.

Oamenilor le mai rămâne doar speranţa. Localnicii îşi aduc aminte că au mai trecut printr-o situaţie asemănătoare în urmă cu aproape 30 de ani. Atunci, după o iarnă blajină, cu temperaturi ridicate, care au favorizat producerea ochilor la viţa de vie, a venit gerul.

Cele minus 30 de grade celsius în luna februarie au compromis aproape întreaga producţie de struguri din Vrancea. Zona cu cea mai mare suprafaţă cultivată cu viţă de vie din România. Peste 24.000 de hectare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Gradele cu plus în această perioadă nu sunt benefice!