Antena Meniu Search
x

Grădina Edenului, într-un sat de pe Valea Mureșului

Îndrăgostit de meleagurile româneşti, un afacerist italian a adus într-un mic sat din Hunedoara o parte din Italia. Bărbatul a transformat trei hectare de pământ într-un loc de vis, care a devenit o atracţie pentru turişti. Cum o singură zi nu este de ajuns pentru a vizita colţul de rai, turiştii pot rămâne peste noapte într-un loc inspirat din basmele cu domniţe şi cavaleri.

de Redactia Observator

la 05.07.2020, 13:33

Vezi și
  • Loc pe vis pe Valea Mureșului
  • O noapte de cazare, 320 de lei

La câţiva kilometri de Deva, în satul Banpotoc, există un loc rupt parcă din Rai. Un curcubeu de culori îi cheamă pe turişti să descopere aleile pline de flori, fântâni arteziene şi decoraţiuni din rocă vulcanică.

Fiecare bucţică de pământ găzduieşte sute de specii de plante.

Giovanni Salvatelli, un afacerist italian, este cel care a visat şi transformat în realitate "Giardina di Zoe". A fost o muncă titanică de 15 ani, dar la final cele trei hectare de teren s-au transformat într-un loc paradisiac.

RAMONA MORAR, administrator grădinăPiatra folosita la aceste fantani de decor este piatră vulcanică şi este adusă din Italia. În rest toate materialel folosite sunt româneşti de la cariera Cărpiniş

Puţinii turişti care ajung în oaza de linişte rămân fermecaţi de peisajul de basm.

Şi dacă o scurtă plimbare nu vă potoleşte setea de natură şi frumos puteţi să rămâneţi peste noapte, într-un loc desprins din basme: în castelul lupilor.

O noapte petrecută într-una din camerele tematice ale castelului costă 320 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Grădina Edenului, într-un sat de pe Valea Mureșului