Grătarul sănătos, grătarul ideal de 1 mai
Dacă vreţi să păstraţi tradiţia grătarului de 1 mai şi nu apreciaţi micii, carnea preparată pe cărbuni încinşi este soluţia. Fie că e vorba de ceafă de porc, de cotlet de miel ori de frigărui de pui.
- EDIŢIE SPECIALĂ Observator. Primele EXIT POLL-uri ale Alegerilor Prezidenţiale, ora 21:00, LIVE la Antena 1
- COMPARAŢIE. Prezenţa la vot pe ore în primul tur al alegerilor prezidenţiale din 2014, 2019 şi 2024
Dacă vreţi să păstraţi tradiţia grătarului de 1 mai şi nu apreciaţi micii, carnea preparată pe cărbuni încinşi este soluţia. Fie că e vorba de ceafă de porc, de cotlet de miel ori de frigărui de pui. Nutriţioniştii spun chiar că, preparată corect şi mâncată cu măsură, friptura la grătar ne poate ajuta să scăpăm de kilogramele în plus.
S-a deschis oficial sezonul grătarelor. Ceafă de porc, piept de pui sau cotlet de miel, toate sfârâie pe cărbunii încinşi, lăsând în urmă un miros îmbietor.
Carnea pentru grătar, pregătită cu baiţ de verdeţuri
Specialiştii ne sfătuiesc însă să fim atenţi atunci când alegem carnea pentru grătar.
Asezonăm cu un praf de scorţişoară şi pe deasupra punem câteva felii de kiwi. Le lăsăm mai apoi într-un bol, la marinat, vreme de o oră şi jumătate.
Timp suficient să pregătim şi baiţul pentru cotletul de miel, din vin alb, coliandru şi miere de albine.
După grătar, neapărat consumăm bucăţi de ananas
Acum că am pregătit totul, nu ne rămâne decât să le punem pe grătarul încins. Nu înainte însă de a le stropi cu zeama de la o lămâie. Prevenim astfel oxidarea.
Nutriţioniştii ne mai dau un sfat preţios. După grătar servim două-trei bucăţele de ananas și în felul acesta asigurăm o digestie absolut excepţională.
Explicaţia e simplă. Acest fruct îmbunătăţeşte metabolismul şi elimină toxinele.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰