Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Grav accident de muncă în Capitală. Un angajat Radet a murit după ce o conductă de apă fierbinte a explodat

Grav accident de muncă în sectorul 6 al Capitalei. Un muncitor a murit, iar altul a fost grav rănit, după ce o ţeavă cu apă fierbinte a explodat.

de Redactia Observator

la 30.01.2018 , 08:11

Grav accident de muncă în sectorul 6 al Capitalei! Un muncitor a murit, iar altul a fost grav rănit, după ce o ţeavă cu apă fierbinte a sistemului de termoficare a explodat. Cei doi bărbaţi erau angajaţi ai Regiei Autonome de Distribuţie a Energie Termice şi coborâseră în subteran pentru a repara o conductă defectă.

Accidentul de muncă a avut loc pe bulevardul Iuliu Maniu din Capitală, în incinta complexului studenţesc Leu.  

Cei doi muncitori au coborât în subteran, la aproximativ 2 metri adâncime, pentru a remedia o avarie la conductă de termoficare în momentul în care una dintre ţevi s-a fisurat. 

Vezi și

Apa fierbinte care curgea prin conducta spartă a inundat imediat canalul. Pompierii au intervenit în grabă, însă misiunea lor nu a fost deloc una uşoară. 

Unul dintre muncitori a reuşit să iasă singur la suprafaţă. Din păcate, însă, pentru cel de-al doilea bărbat, care a rămas blocat în subteran mai bine de patru ore, nu s-a mai putut face nimic.  

Trupul bărbatului a fost scos abia după ce aburul fierbinte s-a mai risipit. Apoi, a fost preluat de medicii legişti. Colegul său a suferit arsuri grave şi a fost transportat de urgenţă la Spitalul Militar. Muncitorul va fi supus unei intervenţii chirurgicale. Din păcate, însă, prognosticul medicilor este rezervat.  

Ioana Stoica, presedinte sindicat Radet

Vinovata este instalatia, care are peste 40 de ani si nu a fost reparata. Durata de viata este intre 15 si 20 de ani. 

Reprezentanţii Primăriei Capitalei spun că au fost respectate normele de protecţia muncii. 

Aurelian Bădulescu, viceprimarul PMB 

Erau imbracati corespunzator, potrivit cu ceea ce prevede protectia muncii. Ne-am uitat pe fisa procedurii si s-a ajuns la concluzia ca aceasta nu a fost incalcata. 

O anchetă va stabili, cu exactitate, cum s-a întâmplat nenorocirea. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » Grav accident de muncă în Capitală. Un angajat Radet a murit după ce o conductă de apă fierbinte a explodat