Antena Meniu Search
x

Grecia redeschide toate aeroporturile

Şi dacă sunteţi cu gândul tot la vacanţele peste hotare trebuie să ştiţi că începând de miercuri, Grecia redeschide toate aeroporturile.

de Redactia Observator

la 29.06.2020, 17:49

Vezi și
  • Turiştii trebuie să completeze un formular.
  • Cele mai populare destinaţii sunt Halkidiki, Creta, Santorini, Corfu.

Însă, vacanţa în paradisul elen se va desfăşura sub noi restricţii impuse de Guvernul de la Atena.

Până la destinaţie, e drum lung. Cu cel puţin 48 de ore înainte de ajunge în Grecia, turiştii trebuie să completeze un formular. Acolo, ei vor preciza ţara din care vin sau cele pe care le-au tranzitat, dar şi locurile în care vor fi cazaţi.

Formularul va putea fi descărcat online de pe site-ul oficial al Guverului elen. Iar la intrarea în ţară, turiştii trebuie să prezinte codul QR generat, fie printat sau în format electronic. Însă, doritorii trebuie să se înarmeze cu multă răbdare. Site-ul are întreruperi din cauza valului uriaş de accesări.

La intrarea în Grecia, în funcţie de codul pe care l-au primit, turiştii vor fi direcţionaţi către o zonă de verificare suplimentară sau vor putea merge mai departe fără alte formalităţi.

În funcţie de zona din care vin, unii dintre ei vor fi supuşi testării pentru COVID-19. Iar până la sosirea rezultatului, vor fi nevoiţi să stea 24 de ore în autoizolare la locul de cazare menţionat în formular.

Dacă aterizaţi pe aeroportul Internaţional din Atena şi încă aveţi nelămuriri cu privire la măsurile impuse, doi roboţi umanoizi vă vor oferi toate informaţiile de care aveţi nevoie.

Nu uitaţi însă masca! Indiferent de modul de intrare in Grecia, la toate punctele de frontieră, purtarea măştii este obligatorie.

Chiar dacă elenii au puţine cazuri de coronavirus în comparaţie cu alte ţări europene, Grecia se clasează pe locul trei în preferinţele turiştilor, după Italia şi Spania. Potrivit unui sondaj cele mai populare destinaţii greceşti de anul acesta sunt Halkidiki, Creta, Santorini, Corfu, Mykonos şi Rodos.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » Grecia redeschide toate aeroporturile