Video Gunoaiele din centrul Capitalei au dus la înmulțirea șobolanilor, iar capcanele cu otravă pun în pericol animalele de companie
Îngropaţi în gunoaie, locuitorii din centrul capitalei se confruntă acum cu altă problemă: sunt invadaţi de şobolani. Angajaţii firmelor de deratizare au aruncat capcane la întâmplare. Specialiştii atrag atenţia proprietarilor de animale să aibă grijă pe unde le scot la plimbare.
- Angajaţii firmelor de deratizare au pus peste tot otravă, o capcană mortală şi pentru animalele de companie.
Munţii de gunoaie din cel mai bogat sector al capitalei au dus la o situaţie previzibilă dar de care se temeau toţi locuitorii oraşului: s-au înmulţit şobolanii. Angajaţii firmelor de deratizare au pus peste tot otravă. O capcană care poate fi însă mortală şi pentru animalele de companie.
Ramona locuieşte lângă parcul Cişmigiu şi trăieşte această dramă: Bruno, câinele ei s-a intoxicat cu otravă de şobolani.
Ramona Stanca, proprietar de caine: ”Câinele meu este otravit cu otravă de şobolani. Cainele meu s-a îmbolnăvit de circa șase zile. Suntem astăzi în 19, deci timp suficient să ingereze și să actioneze asupra organismului”.
Parcul Cişmigiu e plin de capcane pentru şobolani
Tudor Tim Ionescu, activist de mediu: ”Nu există o procedură privind amplasamentul exact al acestor substanțe, ceea ce de altfel este foarte problematic. De fapt sunt niște cutii negre în care teoretic ar trebui să intre sobolani, căci ei sunt cei vizați, dar iată că, din păcate, substanțele pot fi scoase din cutiile acelea răsturnate. Este inacceptabil ca într-o capitala europeana sa avem astfel de situații cu câini otraviti și un potențial risc pentru copii, pentru cetățeni”.
Localnic: ”Eu personal, nu, dar sotia s-a lovit fiind medic veterinar. In parcuri există o posibilitate mai mare”
Otrava este extrem de periculoasă pentru animale
Medicii veterinari îi sfătuiesc pe cei care au animale de companie să nu le lase să mănânce de pe jos.
Florentina Istrate, medic veterinar: ”Ingerarea acestor substante anticoagulante afectează întreg tractul digestiv și produce hemoragii interne. Pronosticul este unul extrem de grav”
Reprezentanţii primăriei nu au putut fi contactaţi pentru a comenta situaţia, doar cei de la firma care se ocupă de deratizare ne-au spus că vor face verificări.
Firma de salubrizare anunţă însă că va aduna gunoaiele înaintea sărbătorilor, după ce Primăria Sectorului 1 a plătit şapte la sută din datoria de aproape 95 de milioane de lei.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰