Antena Meniu Search
x

Hainele tradiționale românești, transformate într-o afacere de o croitoreasă din Bihor

O croitoreasă din Bihor a transformat portul popular din pasiune într-o afacere de succes. Coase costume tradiţionale manual, exact ca în secolele trecute, după o tehnică complicată. Meşteşugara spune că a moştenit meseria de suflet de la mama.

Vezi și

O croitoreasă din Bihor a transformat portul popular din pasiune într-o afacere de succes. Coase costume tradiţionale manual, exact ca în secolele trecute, după o tehnică complicată. Meşteşugara spune că a moştenit meseria de suflet de la mama sa şi, deşi coase de numai un an, abia dacă mai face faţă comenzilor. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Sunt câteva secrete pe care Flori le împărtăşeşte în micul atelier improvizat la ea acasă, în satul Luncasprie. Ştie să coasă de mică şi a moştenit această pasiune de la mama şi de la sora sa mai mare. Şi, pentru că vrea ca tradiţia portului popular să nu se piardă, de anul trecut a transformat meşteşugul în afacere.

Hainele sunt cusute manual, după o tehnică grea şi veche de secole. Clienţii îi trimit doar mărimea, iar pentru model se lasă cu încredere pe mâna ei.

Singurul ajutor modern intervine la finisaje, acolo unde Flori primeşte ajutor de la mătuşa ei.

O familie întreagă a venit tocmai din Baia Mare pentru a prelua comanda. A aflat de micul atelier de pe Facebook.

Cei care îmbracă portul popular cusut de Flori spun că şi preţul e de nerefuzat. O astfel de ie costă 200 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri sociale » Hainele tradiționale românești, transformate într-o afacere de o croitoreasă din Bihor