Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Trenuri cu 300 de minute întârziere, după ce un marfar s-a prăbuşit de pe un pod din Craiova

Sunt deja întârzieri de sute de minute către Constanţa sau Mangalia, după ce marfarul deraiat duminică a dat peste cap întreaga reţea de căi ferate. În gări, oamenii aşteaptă cu orele, fără explicaţii, în timp ce oficialii CFR avertizează că mersul trenurilor va fi afectat şi zilele următoare.

de Redactia Observator

la 14.08.2018 , 21:45

Cine merge la mare cu trenul şi-ar putea petrece minivacanţa în gări sau în vagoane! Sunt deja întârzieri de sute de minute către Constanţa sau Mangalia, după ce marfarul deraiat duminică a dat peste cap întreaga reţea de căi ferate. În gări, oamenii aşteaptă cu orele, fără explicaţii, în timp ce oficialii CFR avertizează că mersul trenurilor va fi afectat şi zilele următoare.

Gara de Nord din Bucureşti e ca un furnicar. Mulţi fac cărare până la tabela de sosiri şi plecări ca să afle cât le mai întârzie trenul. Ceilalţi, s-au resemnat. Şi, aşezaţi pe bagaje, aşteaptă.  

Situaţia ţine deja de două zile, de când o garnitură a ieşit de pe linie şi a rupt jumătate din podul de la Cârcea. Circulaţia trenurilor pe ruta directă Caracal-Craiova a fost deviată aşadar pe ruta ocolitoare Caracal - Piatra Olt - Craiova. Prin urmare, trenurile au o întârziere medie de 120 de minute. Întârzierea medie din estimările oficialilor CFR se reflectă însă cu altfel în orarul din gări. 

Vezi și

Unul dintre trenurile ajunse în Gara de Nord a avut o întârziere de 300 de minute, vine tocmai de la Arad şi va ajunge la Mangalia pe litoral.

Este vorba despre acelaşi tren care, cu o zi înainte, a avut şi o întârziere de nouă ore. Călătorii au plecat din Mangalia duminică seară, şi au ajuns la destinaţie după 25 de ore pe drum. Frustrările sunt cu atât mai mari cu cât sunt zile de foc pe calea ferată. Pentru minivacanţă, biletele din Trenurile Soarelui s-au vândut integral. 

Mihai şi Flavia vin tocmai din Zalău. Au făcut 12 ore pe drum, deşi, în mod normal, călătoria lor ar fi durat opt. Şi tot mai au de aşteptat până ajung în Vama Veche.

Pe alţii şi mai puţin norocoşi îi aşteaptă un drum lung în picioare.

CFR Călători a precizat că şi în zilele următoare vor fi probleme. Este afectată mai ales ruta Bucureşti/ Mangalia spre Craiova/ Timişoara Nord/ Târgu Jiu / Cluj Napoca/ Arad şi retur. De asemenea, vor fi suferi întârzieri şi trenurile de legătură cu cele care circulă pe ruta deviată. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu introducerea votului de la 16 ani?
Observator » Ştiri sociale » Trenuri cu 300 de minute întârziere, după ce un marfar s-a prăbuşit de pe un pod din Craiova