Antena Meniu Search
x

Hotelierii anunță pierderi uriașe: "Dacă nu vor fi negocieri, vom organiza înmormântarea turismului românesc"

O industrie blocată înseamnă pierderi pe toată linia. Într-o singură lună, industria horeca şi sectoarele conexe pierd în jur de un miliard de euro. Procesatorii de carne, furnizorii de băuturi alcoolice şi răcoritoare precum şi cei de detergenţi n-au avut cui să livreze marfa. 

de Redactia Observator

la 12.05.2020, 21:50

Vezi și
  • Afaceriștii de pe litoral pierd 30 de milioane de euro pe zi, din cauza lipsei turiștilor.
  • Și industria alimentară sau cea a băuturilor sunt afectate de coronavirus.

Hotelierii de la malul mării cer demisii şi ameninţă cu proteste.

Unda de şoc resimţită de horeca după instaurarea stării de urgenţă s-a văzut imediat pe piaţa muncii. La nivel naţional, numai în industria hotelieră şi cea a restaurantelor au fost suspendate peste 113 mii de contracte de muncă.

Pe litoral, de două luni, hotelurile au pus lacătul pe uşă.

Mohammad Murad, președinte FPTR: Dacă nu murim de coronavirus, murim de foame. Este nevoie de trezire, facem un ultim apel. Dacă până sâmbătă nu ajungem la o masă de negocieri, vom organiza înmormântarea turismului românesc.

Este ultimatumul dat Guvernului.

Angajaţi şi patroni din industrie au ieșit în stradă.

Oamenii ameninţă cu proteste de amploare, dacă nu primesc un răspuns rapid de la Palatul Victoria.

Pierderile sunt uriaşe, se plâng hotelierii. Dacă în anii trecuţi, de 1 mai, primeau peste 60 de mii de turişti, anul acesta nu au avut niciun client.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

O industrie blocată înseamnă pierderi pe toată linia. Procesatorii de carne, furnizorii de băuturi alcoolice şi răcoritoare precum şi cei de detergenţi n-au avut cui să livreze marfa.

Numai în industria vinului încasările au scăzut sub 50 la sută.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Şi seceta de anul acesta reduce drastic din producţie.

Claudiu Necşulescu, preşedintele ONIV: Ne afectează major în regiunile din sudul țării. Cea mai mare problemă la ora asta sunt banii. Nici nu vreau să mă gândesc ce se va întâmpla în bazinul Vrancea și Buzău, care au un potențial foarte mare, cum vor evolua prețurile la vin, scăzând cererea, vor fi nevoiți să scadă din prețuri. Probabil că nu vor găsi soluții să valorifice.

Procesatorii de carne, care livrau spre HORECA, contabilizează şi ei pierderile.

Dana Tănase, directorul executiv al Asociației Române a Cărnii: Există cazuri în care activitatea unor companii a fost afectată cu 75 la sută. Companii care livrau către sectorul horeca 75 la sută din producție.

În urmă cu două luni, industria alimentară livra cam 35 la sută din producţie spre industria ospitalităţii. La fel şi industria cafelei. Industria berii şi cea a vinului furnizau, fiecare, aproximativ 25 la sută. Dintr-o dată, toţi s-au văzut nevoiţi să scoată sectorul horeca din portofoliul de clienţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Hotelierii anunță pierderi uriașe: "Dacă nu vor fi negocieri, vom organiza înmormântarea turismului românesc"