Antena Meniu Search
x

La Bâlea Lac se construieşte de zor Hotelul de Gheaţă. Va fi deschis chiar înainte de Crăciun

Lucrează în zăpadă, dar se plâng de căldură. La cota 2.000, de la Bâlea Lac, e agitaţie mare. Muncitorii dau contur vestitului hotel de gheaţă.

Vezi și

Lucrează în zăpadă, dar se plâng de căldură. La cota 2.000, de la Bâlea Lac, e agitaţie mare. Muncitorii dau contur vestitului hotel de gheaţă care ar trebui să primească primii turişti de Crăciun. Constructorii speră să fie ajutaţi totuşi şi de vreme. Spun că... un pic de ger le-ar uşura considerabil sarcina.

Sunt zero grade afară, iar aceşti muncitori păşesc prin apa îngheţată, trăgând după ei cuburi de gheaţă. Au o lună la dispoziţie să ridice hotelul, iar vremea nu le e pe plac. Este prea cald.

Ca în fiecare an, un hotel de gheaţă se ridică la cota 2.000 de la Bâlea Lac. Locul e animat de zgomote de lopeţi şi drujbe. Cuburile de gheaţă sunt tăiate direct din lac. ATV-urile le preiau şi le duc către locul de construcţie, unde, în loc de mortar, muncitorii folosesc altceva.

Mai departe de animaţia şantierului, turiştii aşteaptă. Vin special să locuiască într-o cameră îngheţată. Aceşti copii sunt din Israel şi este pentru prima dată când simt atingerea zăpezii. Mama lor, care e din România, nu concepe în schimb vacanţa la iglu.

Turiştii cu mai multă rezistenţă la îngheţ s-au grăbit să-şi rezerve o cameră încă dinainte ca hotelul să fie terminat. Vor fi 14 camere şi şase igluuri. Gradul de ocupare este de sută la sută până la 1 ianuarie, inclusiv.

Primii turişti sunt aşteptaţi pe 23 decembrie. Până atunci, constructorii adună cele 3.000 de cuburi de gheaţă necesare şi speranţe.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » La Bâlea Lac se construieşte de zor Hotelul de Gheaţă. Va fi deschis chiar înainte de Crăciun