Antena Meniu Search
x

Hotelurile și pensiunile, pregătite pentru turiști

Odată cu relaxarea restricţiilor de ciculaţie, hotelierii au decis să redeschidă unităţile de cazare. Toţi simt lipsa turiştilor, după două luni de încasări 0.

de Redactia Observator

la 15.05.2020, 17:13

Vezi și
  • Obiective turistice de pe Valea Prahovei rămân închise.
  • Se va deschide telegondola din Sinaia.

Acum proprietarii unităţilor de cazare au înăsprit măsurile pentru a-şi primi musafirii în condiţii sigure. Dar aşteaptă în continuare un set de măsuri clare din partea autorităţilor.

Cum de astăzi am ieşit din starea de urgenţă, managerii de hoteluri aşteaptă OPTIMIŞTI primii turişti. La acest hotel din Sinaia, gradul de ocupare pentru primul weekend de libertate este de aproximativ 25%, semn că unii sunt destul de curajoşi şi dornici să vină la munte după atâta stat în casă.

Ciprian Stanciu - administrator hotel: Au inceput sa sune, toata lumea asteapta, este sub rezerva posib de deplasare. Sunt cateva rezervari facute, atat pt zilele astea, pt weekend, cat si pana la perioada de rusalii.

Şi proprietarii de pensiuni din Râşnov spun că au uşile deschise pentru turişti. În aşteptarea lor, au luat toate măsurile de siguranţă.

Iancu Soiu - administrator pensiune Râșnov: Suntem pregatiti sa primim turisti in orice mom vin. ne-am luat toate masurile de siguranta, dezinfectanti in camera, dezinfectanti la receptie.

Turiştii care vor dori să admire Bucegii dintr-un cadru de poveste pot veni pe terasa Castelului Cantacuzino din Buşteni. Aici pregătirile pentru primul val de turiştii sunt pe ultima sută de metri.

Kurt Neuschitzer - administrator castel Cantacuzino: Terasa e pregătită, dar din nefericire nu este încă clar dacă restaurantele şi cafenelele vor fi deschise.

Şi asta pentru că autorităţile nu au anunţat încă un pachet de măsuri clare care să reglementeze activitatea din sectorul turistic, în perioada stării de urgenţă.

Ciprian Stanciu - administrator hotel: Suntem cu cheia in contact si cu ambreiajul la podea. Din pacate steagul de start e la autoritatile statului.

Între timp mai multe obiective turistice de pe Valea Prahovei vor rămâne închise până la finalul lunii mai. Dar din acest weekend se va deschide telegondola din Sinaia. De mâine şi Biserica Neagră din Braşov va putea să-şi întâmpine vizitatorii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Hotelurile și pensiunile, pregătite pentru turiști