”A explodat cu flăcări până la streașina casei”. Declarațiile tatălui copilului căruia i-a explodat un hoverboard

De Redactia Observator.
Publicat: 07.05.2019, 22:38.
Actualizat: 07.05.2019, 22:40

Distracţia unui copil de zece ani era cât pe ce să se transforme într-o tragedie. Hoverboard-ul băiatului a explodat din senin, chiar dacă nu fusese folosit de o zi. Astfel de jucării sunt periculoase, spun specialiştii, care au câteva sfaturi pentru a-i proteja pe copii.

Distracţia unui copil de zece ani era cât pe ce să se transforme într-o tragedie. Hoverboard-ul băiatului a explodat din senin, chiar dacă nu fusese folosit de o zi. Astfel de jucării sunt periculoase, spun specialiştii, care au câteva sfaturi pentru a-i proteja pe copii.

"Jucăria" care a transformat o seară obişnuită într-una de coşmar pentru o familie din Bucureşti a fost distrusă de explozie.

Mama a simţit că miroase a ars, a căutat în toată casa şi a descoperit că venea din camera copilului, chiar de sub birou. Acolo era aşezat hoverboard-ul, din care ieşea fum.

”Se auzea ca un ceva, ca un scurtcircuit, el fiind oprit. Atât a apucat să îl scoată afară şi de acolo a explodat. Efectiv a explodat cu flăcări până la streaşina casei”, spune tatăl copilului.

La gândul că s-ar fi putut întâmpla chiar în timp ce copilul se plimba, mama copilului era cât pe ce să leşine. Părinţii cumpăraseră hoverboard-ul în urmă cu doi ani, pentru băiatul lor. Dispozitivul tocmai ieşise din garanţie. Chiar şi aşa, sunt hotărâţi să ceară explicaţii comerciantului şi să depună plângere la Protecţia Consumatorului.

”Cu o zi înainte, copilul a fost cu el în parc, s-a plimbat în jur de o oră, a venit acasă şi nu a mai fost băgat la nicio sursă de alimentare”, mai spune tatăl copilului.

Cum dispozitivul e tot mai popular printre copii, unii părinţi se tem să îi mai lase să-l folosească.

Specialiştii spun că aceste dispozitive sunt mai greu de folosit mai ales în condiţii de ploaie, atunci când apa poate intra în ele şi se pot scurtcircuita cu uşurinţă.

Specialiştii spun că trebuie respectate câteva reguli pentru a fi în siguranţă.

FLORIAN LICA, tehnician service de hoverboard: Ele sunt ţinute peste noapte la încărcat în ideea că vor ţine mai mult a doua zi. Din contră, cu cât sunt ţinute mai mult la încărcat, ele se supraîncălzesc şi atunci pot lua foc.

Este al doilea caz de genul acesta de la noi din ţară. Un bărbat din Craiova a păţit acelaşi lucru anul trecut, în septembrie, când explozia aproape că i-a distrus bucătăria.

În Statele Unite, unde moda hoverbordurilor a ajuns cu mult înainte, dispozitivele au fost declarate nesigure inca din 2016, după câteva zeci de accidente.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.