Bărbat în stare gravă, după ce a combinat ciuperci cu rachiu
Trei persoane au ajuns într-o singură zi la Spitalul Clinic "Dr. C.I. Parhon“ din Iaşi" cu intoxicații alimentare grave, dintre care două cu insuficiență renală acută. Toți pacienții au amânat prezentarea la medic, până au ajuns în stare gravă.
![Ciuperci Pacienți cu intoxicații alimentare la Iași](https://img.observatornews.ro/0/2019/5/24/293945/1558704508b0047784.webp?w=430&f=2&v=2)
Trei persoane au ajuns într-o singură zi la Spitalul Clinic "Dr. C.I. Parhon“ din Iaşi" cu intoxicații alimentare grave, dintre care două cu insuficiență renală acută. Toți pacienții au amânat prezentarea la medic, până au ajuns în stare gravă.
Un bărbat de 34 de ani a fost diagnosticat cu insuficienţă renală acută și pancreatită acută, după ce a consumat ciuperci și le-a amestecat cu rachiu. De altfel, medicii au descoperit că acesta era un mare consumator cu spirtoase. Potrivit ziaruldeiasi, deşi întreaga familie a consumat acelaşi tip de ciuperci, doar bărbatului din Botoșani i s-a făcut rău. Acesta a fost trimis la Iaşi pentru începerea şedinţelor de dializă, starea sa fiind una gravă.
"Pacientul prezenta fenomene de intoleranţă digestivă, greţuri, vărsături după ingestie de alcool şi ciuperci. Una dintre complicaţiile pancreatitei este insuficienţa renală prin deshidratare, principala cauză a afecţiunii fiind consumul de alcool", a explicat dr. Ionuţ Nistor, medic primar nefrolog.
Un alt caz este cel al unei femei de 77 de ani, din Iași, care a mâncat ouă roșii făcute pentru masa de Paște, după o lună de la fierbere. Femeia a stat acasă o săptămână, deși avea greață și vărsături, ajungând la spital cu insuficienţă renală acută. Medicii au băgat-o direct în perfuzii, pentru hidratare.
O altă femeie a ajuns la spital cu insuficiență renală acută după ce a mâncat zacuscă de pește. Medicii au reușit să o trateze, fiind trimisă acasă.
"Pentru un adult, nu doar pentru copii şi vârstnici, o prelungire a unui sindrom dispeptic cum ar fi cel de greaţă şi vărsături care durează peste două zile în care persoana respectivă nu se poate alimenta şi hidrata, în mod aproape automat duce la insuficienţă renală acută. Dacă această situaţie persistă, avem nevoie de o examinare medicală pentru că este nevoie de tratament intravenos care să corecteze aceste pierderi, în caz contrar, putem vorbi despre insuficienţă renală acută", a precizat medicul, potrivit sursei citate.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰