Antena Meniu Search
x

Exclusiv Imagini de la momentul accidentului de la Circul Metropolitan din București, unde un acrobat a căzut de la 7 metri înălţime

Accident teribil la Circ: un acrobat a căzut de pe Roata Morţii. Tânărul, sportiv de performanţă, s-a prăbuşit şapte metri în gol după ce sistemul de siguranţă a cedat în mod inexplicabil. Totul s-a petrecut sub ochii partenerei sale de scenă şi de viaţă.

Adrian Lupușor
de Adrian Lupușor

la 06.02.2021, 19:51

Vezi și
  • Tânărul de 26 de ani este în stare stabilă
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Acrobatul Alex Erlich era la un antrenament de rutină, unul din sutele, din cariera lui. Nimic nu anunţa tragedia. Urcat pe aşa numita "Roata morţii", artistul execută trei tumbe în aer. Salturi pe care le reuşeşte fără greşeală.

Pe imagini se vede cum la a patra încercare, sistemul de prindere cedează inexplicabil. Acrobatul se dezechilibrează, alunecă şi se prăbuşeşte în gol. De la 7 metri înălţime. În stare de şoc, partenera de scenă şi de viaţă a tănărului cere ajutorul medicilor. 

Colegi: Respiră, Alex! Respiră! Respiră, Alex! Nu te lăsa, Alex, nu te lăsa! Respiră! Trage de tine, Alex, că poţi! Aşa! 

Zece minute mai târziu, ajunge şi echipajul SMURD. Alex este transportat în comă la Spitalul Floreasca. 

E greu de explicat cum s-a produs accidentul, mai ales că acrobatul era asigurat. Managerul Circului Metropolitan lansează o ipoteză -şoc: 

Adrian Daminescu - manager Circul Metropolitan: O fi schimbat el ceva la echipament. Nu ştim. Deocamdată nu ştim nimic. Sistemul e unul de alpinişti, nu e o joacă, ăla ţine 400 de kilograme. Carabina are un sistem de prindere, are un filet pe care îş strângi şi prinde carabina. Aia nu se poate desface. 

Managerul circului spune că ia în calcul să renunţe la acest număr pe cât de spectaculos, pe atât de periculos. 

Adrian Daminescu - manager Circul Metropolitan: Într-adevăr, e înfricoşător. Vezi moartea de sus! Eu ieri am fost foarte supărat şi am spus că am să fac să dispară această roată a morţii din circ. 

Nu e prima dată când "Roata Morţii" face victime

 În 2017, Ionel Orzan, un acrobat cu o carieră de zeci de ani, a scăpat ca prin minune, după o căzătură teribilă. 

Ionel Orzan, acrobat: În momentul în care am aterizat pe roată, mâna dreaptă mi a alunecat un pic. Nu am reuşit să fac priza bună, să mă ţin de roată. Pentru mine nu e o surpriză că am scăpat atât de ieftin, pentru că săriturile ăstea le-am făcut toată viaţa. 

Acum, toată lumea speră ca şi Alex să se recupereze. Pe facebook prietenii şi spectatorii îi trimit mesaje de încurajare. Şi vin veşti bune: starea lui este stabilă, spun apropiaţii, care speră ca şi acest "spectacol" să se termine ca toate celelalte: în aplauzele tuturor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Imagini de la momentul accidentului de la Circul Metropolitan din București, unde un acrobat a căzut de la 7 metri înălţime