Antena Meniu Search
x

Video Imagini greu de privit filmate în Spitalul Județean Constanța: Pacientă lăsată să zacă pe hol, fără să fie băgată în seamă

Imagini greu de privit, filmate de un pacient în Spitalul Judeţean din Constanţa. Într-un salon COVID, o femeie bolnavă zace pe jos, pe hol, învelită doar cu un cearşaf. Niciun cadru medical nu o bagă în seamă. Consiliul Judeţean a cerut o anchetă, în acest caz, iar raportul medicilor trebuie să fie gata mâine. Vă avertizăm, urmează imagini şi detalii care vă pot afecta emoţional.

de Redactia Observator

la 21.03.2021, 10:06

Vezi și

"A căzut şi patul acela, a ieşit. Acum, uitaţi-o, a ajuns în holul principal. Nimeni, dar nimeni n-o bagă în seamă".

Bărbatul, care era şi el internat în spital, s-a speriat când a găsit-o pe femeie, la ora două noaptea, întinsă pe jos, pe hol. Pentru că era dezbrăcată complet, a învelit-o cu un cearşaf.

Ion Duţescu, pacient: "Doamna, de disperare că, probabil, avea nevoie de ceva, şi-a dat drumul din pat. Că nu se putea mişca pe picioarele ei. Şi-a dat şi-a mers târâş, că alfel nu-mi explic".

Imagini greu de descris

Bărbatul spune că femeia era internată într-o rezervă în care se ţineau pacienţii confirmați cu Covid 19. Şi că personalul medical s-a purtat foarte urât cu ea.

Ion Duţescu, pacient: "Ca de dimineaţă, când a venit şi-a văzut-o zice: "Ia, uite-o şi pe nebuna asta!" Zice: "Ia, uite-o şi tu pe unde este!"

De fapt, spune bolnavul, asistentele medicale şi personalul auxiliar se purtau foarte urât cu toţi pacienţii. Când a semnalat problemele ar fi fost repezit.

Ion Duţescu, pacient: "Şi atunci dacă nu m-au făcut cum le-a venit la gură. De ce nu-mi văd de treaba mea? "Păi, cum să-mi văd de treabă? Cum să mă uit la un om care trage să moară şi eu să stau nepăsător? Dar nu-i treaba dumitale!"

Citește și:

S-a demarat o anchetă

Conducerea spitalului spune că va investiga aceste acuzaţii. Şi preşedintele Consiliului Judeţean a cerut explicaţii.

Crina Kibedi, purtător de cuvânt SCJU: "Sunt imagini filmate în urmă cu mai multe luni, tocmai de aceea rugăm pacienţii sau aparţinătorii să ne aducă de îndată la cunoştinţă situaţiile de acest gen".

Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța: "Eu când ajungi luni o să am pe masa mea o informare cu privire la demersurile care se intreprind şi care s-au făcut".

Nu este prima oară când Spitalul Judeţen Constanţa este în centrul unui astfel de scandal. În urmă cu două saptamani, corpul de control al Consiliului Judeţean a scos la iveală grave nereguli administrative.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Imagini greu de privit filmate în Spitalul Județean Constanța: Pacientă lăsată să zacă pe hol, fără să fie băgată în seamă