Antena Meniu Search
x

Îmbulzeală și amenzi la sfințirea unei biserici din Galaţi

Chiar şi în plină pandemie când vine vorba de cele sfinte, oamenii uită de reguli. Sute de credincioşi s-au îmbulzit la sfinţirea unei biserici din Galaţi.

de Redactia Observator

la 12.10.2020, 14:15

Vezi și
  • Când li s-a dat voie în curtea bisericii oamenii au uitat din nou de reguli.
  • Chiar şi cu poliţiştii printre ei, oamenii au fost greu de stăpânit.

Mai mult, unii dintre ei nu purtau nici măcar masca de protecţie. Oamenii au blocat până şi strada din faţa lăcaşului de cult. A fost nevoie de intrevenţia forţelor de ordine pentru a-i obliga pe credincioşi să păstreze distanţa fizică.

Lipiţi unii de alţii, credincioşii s-au îmbulzit la poarta bisericii Sfântul Gheorghe din Galaţi ca să participe la resfinţirea lăcaşului de cult. Din cauza sutelor de enoriaşi, strada din faţa bisericii a fost complet blocată. Chiar şi la intervenţia forţelor de ordine, credincioşii cu greu s-au conformat să respecte distanţarea. 

Când, în sfârşit, li s-a dat voie în curtea bisericii oamenii au uitat din nou de reguli. Jandarmii şi poliţiştii au trebuit să meargă printre enoriaşi ca să-i oblige să respecte distanţarea. Chiar şi cu poliţiştii printre ei, oamenii au fost greu de stăpânit.

Dionisie Galateanu – episcop: Dumnezeu l-a lăsat pe om cugetător cu inima, aşa că nu am putut nici noi, nici autorităţile apraope să blocăm ceea ce aomenii simt. 

Alertat de situaţia de la biserică, la faţa locului şi-a făcut apariţia şi prefectul judeţului. 

Eugen Hristache – prefect Galati: Oamenii au venit în dinamică, aşa cum vedeţi şi acum. S-a blocat strada, dar m-au anunţat. De asta am şi venit, văd că s-a soluţionat şi problema asta. Văd că aici toată lumea poartă mască, distanţarea socilaă, am intrevenit aşa cum v-a ms psu cu forţele Jandarmeriei şi a Poliţiei Române. 

În urma evenimentului zeci de oameni s-au ales cu sancţiuni contravenţionale. În Galaţi rata de infectare cu noul coronavirus a trecut de 1,5 la mia de locuitori, iar mai multe unităţi de învăţământ din oraş au intrat în scenariul roşu din cauza numărului mare de elevi şi profesori confirmaţi cu COVID. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Îmbulzeală și amenzi la sfințirea unei biserici din Galaţi