În moda BIO, siropurile sunt acum în top! Licori în loc de sucuri sau chiar pentru terapii!
Bucătăria bunicii e din nou la modă, chiar şi în materie de dulciuri. Din petale de trandafir, măceşe, afine sau fructe de pădure, siropurile îi îmbie tot mai mult pe români. Fie că vorbim de aromele clasice, fie de licori ca şi terapie, sticlele de sirop şi-au câştigat un loc din ce în ce mai spaţios din cămară direct pe rafturile magazinelor.
Bucătăria bunicii e din nou la modă, chiar şi în materie de dulciuri. Din petale de trandafir, măceşe, afine sau fructe de pădure, siropurile îi îmbie tot mai mult pe români. Fie că vorbim de aromele clasice, fie de licori ca şi terapie, sticlele de sirop şi-au câştigat un loc din ce în ce mai spaţios din cămară direct pe rafturile magazinelor.
Dacă arta aromelor puse la sticlă pentru iarnă de gospodine părea pierdută în marea de aditivi, goana după produse cât mai naturale au convins firmele să se reorienteze spre siropuri, şerbeturi, dar şi sucuri.
La mare căutare sunt aromele de fructe, dar şi siropurile clasice precum cel de brad şi de tei. Iar, o dată cu temperaturile scăzute românii caută să se imunizeze cu siropuri pe bază de plante medicinale.
Tot secretul spun specialiştii este să ştim ce ne face bine la organism. Spre exemplu, diabeticii pot consuma sirop de agavă în loc zahăr. Iar preţul unui sirop trebuie să ne dea de gândit.
Pentru jumătate de litru de sirop natural scoateţi din portofel minimum 9 lei, iar în cazul celor uşor exotice precum cel de agavă sau de arţar sumele ajung şi la 40 de lei.
Specialiştii atrag atenţia că siropurile combinate cu alcoolul nu sunt cea mai bună alegere. Gustul dulce vă poate ispiti să consumaţi mai multe băuturi alcoolice decât vă doriţi, iar zahărul din sirop vă predispune la îngrăşare.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰