Antena Meniu Search
x

Înaltpreasfinţitul Pimen, depus la Mănăstirea Sfântul Ioan. Sute de pelerini au participat la slujba de priveghere

Sicriul cu trupul neînsuflețit al Înltpreasfințitului părinte Pimen a ajuns acasă. la Suceava. A fost depus la Mănăstirea Sfâtul Ioan, acolo unde sute de pelerini, dar şi zeci de preoţi l-au aşteptat.

de Redactia Observator

la 21.05.2020, 10:24

Vezi și
  • Slujba a fost oficiată de Înalpresfințitul Teofan.
  • Părintele urmează să fie înmormântat vineri.

Cu flori şi lumânări aprinse, credincioşii au vrut să-i aducă un ultim omagiu şi s-au rugat pentru odihna sa veşnică. Slujba religioasă a fost oficiată de Mitropolitul Moldovei, Înaltul Teofan.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al Înaltpreasfințitului Pimen a ajuns, aseară, de la Bucureşti acasă. în Bucovina.

Coborât din mașină de oameni îmbrăcaţi în combinezoane, sicriul a fost depus apoi în curtea Mănăstrii Sfântul Ioan din municipiul Suceava, acolo unde sfântul părinte a locuit în ultimii aproape 30 de ani.

Slujba a fost oficiată de Înalpresfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei: Rugăm pe Dumnezeu să-l odihnească în pace, iar noi cei încă rămaşi în valea acestei lumi să avem curajul şii deteminarea în slujirea lui Dumnezeu şi neamul românesc pe acelaşi drum pe care a calatorit cu smerenie, cu demnitate şi curaj părintele şi fratele nostru, ÎPS Pimen.

O slubă aparte, schimbată de pandemia coronavirusului, la care însuşi Înalpresfințitul Teofan i-a rugat pe credincioşii veniţi cu sutele să păstreze distanţa socială.

Toţi cei prezenţi, cu lacrimi în ochi spun că amintirea ierarhului va rămâne veşnic vie. O tânără a venit la priveghi în costum popular.

Credincios: El nu şi-a dorit altceva decât să i se pună o trăistuţă cu fotografii, îmbrăcat naţional, el undeva când va ajunge sus în faţa lui Dumnezeu va da judecată, el a spus că pentru copiii şi părinţii lor a muncit şi cred eu că va fi iubit acolo unde e şi că Dumnezeu va avea grijă de el.

Reporter: Cum era părintele?

Preot: Un părinte simplu cu o viaţă sfântă. Părintele stareţ de la Putna spunea vorba tună, fapta sună, taci să vorbească faptele tale. Faptele lui au vorbit mai mult decât cuvintele pe care le-au spus alţii.

Preot: Era un adevărat părinte duhovnicesc, chiar cu adevărat şi o să rămână în memoria tuturor şi a Bisericii ca un om extraordinard e bun.

După ce s-a încheiat slujba religioasă, sicriul a fost dus în biserica mănăstirii, iar pelerinii au putut să intre, pe rând, să se închine. La intrarea în lăcaşul de cult, s-a format astfel o coadă imensă.

Credincioșii pot să-i mai aducă Înaltului Piemn un ultim omagiu și astăzi, la Mănăstirea Sfântul Ioan din Suceava. Toți sunt, însă, rugați să poarte mască în incinta lăcaşului de cult şi să nu se apropie prea mult de ceilalţi pelerini. Părintele urmează să fie înmormântat vineri, la Mănăstirea Sihăstria Putnei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Înaltpreasfinţitul Pimen, depus la Mănăstirea Sfântul Ioan. Sute de pelerini au participat la slujba de priveghere