Antena Meniu Search
x

Video Anchetă cu zeci de audieri în urma incendiului de la Balş. Între timp, numărul morţilor a crescut la 10

Încă două persoane internate în pavilionul ars de la Matei Balș au murit astăzi. O femeie de 70 de ani și un bărbat de 80 de ani. Ambii în stare gravă.

de Redactia Observator

la 02.02.2021, 20:12

Vezi și
  • Medici şi asistente, în faţa anchetatorilor
  • Firmă privată fără autorizaţie
  • Filmul unei tragedii

Urmează ca medicii legiști să stabilească dacă moartea lor are vreo legătură cu incendiul. Între timp, ancheta deschisă după tragedie continuă. Până acum, procurorii au audiat 20 de martori și au strâns sute de probe. 

Medici şi asistente, în faţa anchetatorilor

De la primele ore ale dimineții, în fața anchetatorilor au ajuns medici și asistente care se aflau în Spitalul Matei Balș atunci când a avut loc tragedia.

Le-au povestit procurorilor că flăcările s-au extins extrem de rapid și singurul lucru pe care au putut să îl facă a fost să iasă în curtea spitalului. În fața camerelor de filmat însă, nu au fost la fel de comunicativi. 

Administratorul companiei, care se ocupă de mentenanța instalației electrice a spitalului, a declarat că toate sistemele au fost verificate și erau în stare bună.

Firmă privată fără autorizaţie

Explicații a dat astăzi și pompierul unei firme private care ar fi trebuit să intervină în caz de incendiu la spitalul Balș. Surse din anchetă spun că acest lucru nu s-a întâmplat. Ba mai mult, firma nu are nici măcar aviz de funcționare de la ISU.

Firma figurează cu sediul aici. Eu ştiu că figurează cu sediul aici. Din păcate eu nu am ce informaţii să vă dau pentru ca pe mine nu ma priveşte.

Odată cu audierile continuă și cercetarea la fața locului. Polițiștii și specialiștii de la INSEMEX s-au întors și azi în saloanele afectate de incendiu. Încă nu ştim de unde a pornit incendiul. Iar bilanţul morţilor a crescut azi cu încă doi.

Filmul unei tragedii

Primele patru victime au fost găsite în saloane. După tragedie, 44 de pacienți au fost mutați în alte corpuri ale Spitalului Balș. Dintre aceștia, doi au murit. Alţi 53 au fost transferaţi la alte spitale. 11 direct la ATI, iar 4 au murit în ultimele zile. Cei care au supraviețuit vor fi audiați la externare. Din salonul în care a izbucnit incendiul nu mai e nimeni în viaţă.

Avocat infirmieră: "Martorii din alte saloane nu cred să fi văzut altceva decât reacția ulterioară. Nu pot relata nimic relevant cu privire la cauzele producerii incendiului".

La patru zile de la tragedie, poliţiştii tot nu au primit de la pompieri raportul intervenției de la Matei Balș. Raportul ar trebui să explice inclusiv cum a fost posibil ca un cadavru să fie descoperit abia la câteva ore de la stingerea focului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Anchetă cu zeci de audieri în urma incendiului de la Balş. Între timp, numărul morţilor a crescut la 10